Nestůjte stranou, vždyť váš hlas je poslem do vesmíru a zvěstuje těm nahoře, že krásné je žít. Vánočních koled je dost, na každého se dostane.

Zpívat s Teplickým deníkem budou na náměstí Svobody kromě všech, kteří akci přijdou podpořit, i Písklata.

Dětský sbor Písklata vznikl v roce 2009 na Základní škole s RvHv Maršovská v Teplicích z I. a II. tříd v počtu 70 zpěváčků. Písklata jsou i přípravným sborem pro pěvecký sbor Poupata, který tvoří žáci III. V.tříd.

V současné době sbor Písklata vedou paní učitelky Helena Mazzolini a Marcela Nováková.

Písklata vystupují na školních akademiích, vánočních koncertech a jiných hudebních akcích. Loni také účinkovala na benefičním koncertě pro Nepál. Letos si prvně zazpívala na Bohosudovské notě. Na klavír je většinou doprovází Markéta Loskotová. Ve středu 10. prosince ji při vystoupení na náměstí Svobody v Teplicích jako host zastoupí bývalý žák a budoucí pedagog Radim Šlinc, jež se také věnuje sborovému zpěvu a hře na klavír.

Loni na náměstích měst a obcí, v kostelích, školách a domovech pro seniory zpívali lidé na 386 místech Česka. V letošním 4. ročníku je toto číslo již překonané. Na Teplicku se ke zpívání v adventním čase přihlásily děti z mateřinek i škol (viz kouličky). Přihlaste se i vy na adrese teplicky@denik.cz nebo na www.ceskozpivakoledy.cz.

Pomůžeme vám s organizací i propagací akce. Zpívají s námi i krajané v sedmi evropských zemích mj. ve Španělsku, Itálii, Řecku, Německu. Proč ne i vy?

Zpívat budeme letos těchto pět vánočních koled: Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Den přeslavný jest k nám přišel, Pásli ovce Valaši a jako přídavek zlidovělou píseň Vánoce, Vánoce přicházejí.

Přímý přenos ze zpívání právě z Teplic bude po celém kraji přenášet náš partner, Český rozhlas Sever. Takže pojďme jim ukázat, že v Teplicích se umíme bavit.