Podle psychologů je Nikolas Bady extrémně nebezpečný psychopat. Nedostavil se ke krajskému soudu k jednání. Jenže nemůže být zatčen a předveden: „Zjistil jsem, že v řízení před Okresním soudem v Děčíně byla zcela vyčerpána maximální doba vazby, která u tohoto mladého muže byla dvouměsíční. Tudíž zatykač by byl k ničemu. Vazební doba je vyčerpána," uvedl soudce Chocholatý.

Policie proto opět prověří, jestli se Bady nevrátil domů či na místa, kde pobýval.

„Pokud nebude nalezen, a bude pravděpodobné, že skutečně zmizel v Anglii, potom lze uvažovat o jiné variantě," dodal Chocholatý. V takovém případě má soud možnost projednat případ v nepřítomnosti Badyho, v soudním řízení proti uprchlému.

Pokud osoba před soudním jednáním náhle zmizí, případně odejde do zahraničí, je logické, že se vyhýbá soudu. V tom případě ústecký krajský soud projedná Badyho odvolání v jeho nepřítomnosti.

Bady nepřišel k odvolacímu jednání u ústeckého krajského soudu proti rozsudku za útěky z výchovného ústavu. Protože Bady dosáhl plnoletosti, z boletického ústavu odešel a zmizel.

O Badym média opakovaně informovala, protože se starším komplicem mladík téměř ukopal v Krupce k smrti v roce 2010 dvanáctiletého Patrika. Tehdy se Bady jako nezletilý vyhnul vězení. Skončil v Chrastavě v ústavu pro nezletilé. Pro agresivní chování v prosinci 2010 nakonec skončil v ústavu v Boleticích na okraji Děčína. Bady utekl celkem sedmkrát.