„Celý život jsem zasvětil kuchařskému umění, nic jiného neumím. Od třiačtyřicátého roku, kdy mi kuchyně uhranula, jsem se ničemu jinému ani věnovat nechtěl,“ říká sympatický sedmasedmdesátiletý mistr kuchyně.
Vařil v 11 zemích světa včetně Japonska. Před šesti lety pak v Brně i anglické královně.
Tento sympatický pán s kuchařskou čepicí se netajil spokojeností, se kterou Teplice po ukončení semináře opouštěl. Jak uvedl, ze skupiny, kterou měl po oba dny na starosti, by si vybral nové pomocníky.
„To už poznáte na přístupu. Vidíte, jak se chovají v kuchyni a jak se staví k práci při vaření a přípravě jídel,“ řekl.
Ladislav Nodl zdůrazňuje, že česká kuchyně má stále ve světě dobrý zvuk a čeká ji cesta ke světovému vrcholu.
“Tradiční česká jídla jsou skutečně pokladem a i ve světě už má každý plné zuby hamburgerů. A že česká kuchyně je moc tučná? To není pravda! Je jen osobitá, rozmanitá a kouzelná. Zadělávané dršťky, plíčky, svíčková a naše knedlíky dobývají svět, a čeká je ještě sláva,“ tvrdí.
Během dvoudenní akce v cvičné kuchyni společně se studenty vytvářel tabuli ze studených pokrmů.
Ředitel školy Jiří Nekuda vyjádřil radost nad tím, že se podařilo akci zorganizovat.
Přestože Ladislav Nodl už má věk na zasloužený odpočinek, o kterém ale nerad slyší, stále jezdí po celé republice a předává svoje zkušenosti mladým.