V osm hodin se lidé svírající v ruce SPZ začali hrnout dovnitř. Nikdo nepředbíhal, vše se odehrálo v poklidu. Vytisknout pořadový lístek a šup šup k přepážce. Systém sice funguje, ale zatím jde vše pomalu. Je třeba to vyladit.

Ne všichni ráno mířili k přepážce na auta. Někteří potřebovali nový pas, jiní zase šli vyzvednout novou občanku. Stejně i já. Zde odbavování šlo o poznání rychleji, než v případě evidence vozidel.

„Registr vozidel nám už funguje tak, že lze vyřídit všechny požadované úkony ze strany klientů. Ale jde to pomalu. Hodně se toho musí doplňovat, nebo opakovaně zadávat," uvedl Pavel Válek z teplického úřadu. Je podle něj třeba také poděkovat za trpělivost lidí. Většina z nich potíže s registrem chápe a ví, že městští úředníci za ně nemohou. Někteří museli v minulých dnech na magistrát se stejnou věcí opakovaně, neb systém měl výpadky. K takovým patřil i Miroslav z Krupky, který se včera vrátil do Teplic kvůli autu už potřetí. „Nechal jsem minulý týden tu první vlnu opadnout. Předtím jsem tu byl zbytečně dvakrát, teď už jsem uspěl," říkal včera po odchodu z úřadu.

Nový systém registru motorových vozidel kolaboval nebo nefungoval správně tři týdny v červenci. Způsobil škody stovkám lidí a podnikatelů. Bez větších potíží pak začal fungovat až na přelomu prázdnin. Nový registr vytvořila firma ATS-Telcom, které dalo zakázku za 37 milionů korun bez výběrového řízení ministerstvo dopravy.