„Chutnalo mu. Prý kdyby se tak dobře vařilo všude, tak je bez práce,“ usmál se vedoucí jídelny U Kantora Hotelové školy Teplice Milan Nemrava.
Pohlreichovu aktivitu vítá, byť si myslí, že jeho pořad je hlavně a především show. „Ukazuje a pojmenovává chyby. Z tohoto hlediska je přínosem,“ dodává vedoucí jídelny U Kantora.

Ano, šéfe! zavítalo i do Dubí. Konkrétně do penzionu a restaurace Bohemia v Dubí. „Byl jsem u natáčení a i hodnotil. Výsledek uvidíte v televizi v březnu, nebo v dubnu.“

Milan Nemrava je i předsedou krajské sekce Asociace hotelů a restaurací. Tato asociace vidí v kvalitně vyučených kuchařích, servírkách budoucnost tuzemského hotelnictví a restauratérství. „Největší problém učilišť a škol zaměřených na výchovu budoucích kuchařů a personálu restaurací není neerudovaný učitel, ale špatná pracoviště. Mladý kuchař nastoupí do restaurace a tam ho zkazí jeho „zkušenější“ kolega. Další věc, která se negativně projevuje do úrovně českých restaurací je nechuť studentů se učit a vzdělávat. Samozřejmě existují i výjimky,“ sdělil Milan Nemrava.

Czech Food Cup

Asociace je partnerem projektu Czech Specials aneb Ochutnejte Českou republiku, který se věnuje popularizaci tradiční české kuchyně. Nově tato organizace podporuje soutěž s názvem Czech Food Cup.

„Soutěžit se bude vždy se dvěma pokrmy – s národní specialitou a regionální specialitou. Od února do dubna proběhne celkem pět regionálních kol a 1. května se lidé mohou těšit na celostátní finále, kdy bude vybrán absolutní vítěz,“ vysvětlil Milan Nemrava, předseda Asociace hotelů a restaurací.

Čtenář reportér
Něco se Vám nelíbí na komunální politice? Zažili jste něco výjimečného? Chcete upozornit na nějaký neřešený problém? Máte ideální možnost v rubrice Čtenář reportér. Své příspěvky (možno i foto) posílejte e-mailem na teplicky@denik.cz. Rubrika Čtenář reportér žije v tištěné verzi v Teplickém deníku a i na webu www.teplicky.denik.cz.