Vzhledem k tomu, že prioritou města je vybudování nových ubytovacích kapacit z evropských dotací, došli radní k názoru, že město musí autokemp spravovat samo, nebo svěřit správu do rukou některé ze svých organizací.

Příjemce dotace z evropských fondů musí být totiž v tomto případě i vlastníkem pozemků a spravovat je. Petr Kavka měl osecký autokemp v pronájmu více než dvacet let a město si péče, kterou mu věnoval, váží. Ostatně dobrá hodnocení úrovně kempu i spokojenost návštěvníků, kteří se každoročně rádi vracejí, mluví sami za sebe.

„Investovali jsme do oprav koupaliště, které budou pokračovat. Příští rok na podzim začne rekonstrukce druhé části hráze a připravuje se projekt na dno s integrovaným čištěním. Přibude nám řada sportovišť a proto potřebujeme pro návštěvníky rozšířit ubytovací kapacity v kempu. Jestli půjde o další chatky nebo třeba o bungalovy, o tom se bude teprve jednat," uvedla starostka Oseka Lenka Říhová.

Penzion Horal, který byl pronajímán jako součást autokempu, bude od příštího roku pronajímán samostatně. Záměr na jeho pronájem zveřejní rada města Oseka začátkem podzimu.