V opakovaných lednových volbách, na které dohlížel Ústecký kraj s policií, skončilo na druhém místě Spolu (30,4%), které obdrželo tři mandáty. Třetí místo patří subjektu Rozvoj Moldavy a Nového města (22,9%) s dvěma mandáty a čtvrté místo náleží SPD (13%) s jedním mandátem. Zastupiteli se stali Josef Sviták, Lenka Nováková a Vojtěch Kužel (všichni Otevřeně k všem), David Leitermann, Marcel Münzberger a Eva Kardová (všichni Spolu), Jakub Pěkný a Jiří Wasserbauer (všichni Rozvoj Moldavy a Nového města) a Zdeňka Teplá (SPD).

Starostka před hlasováním opět zúžila počet lidí, kteří mohli v sobotu přijít. Ze seznamu voličů vyškrtala 38 osob, kteří podle ní v obci nežijí a nemají k ní žádný vztah. Vedení obce své rozhodnutí opřelo o předchozí závěry soudních jednání v podobných případech. Loni v září rozhodnutí nerespektoval předseda komise nominovaný za SPD a vyškrtnuté voliče hlasovat nechal. Podle krajského soudu na to tehdy neměl právo. „V tom usnesení krajského soudu je to několikrát zmíněno. Jedná se o protizákonný akt volební komise,“ nechala se slyšet starostka Nováková.

Volby, ilustrační foto.
Na Moldavě opět vyškrtli několik lidí ze seznamu voličů

Tentokrát okrsková volební komise zamítnuté voliče volit nenechala. Kdo nemohl hlasovat, sepsal stížnost. „Jsou tu občané, kteří mají k Moldavě vztah teď, v minulosti nebo mají nějaké plány. Na každém občanovi je, pokud je svéprávný, zda jde volit,“ citovala Česká televize lídryni místní kandidátky SPD Ivetu Boudišovou, která s postupem starostky nesouhlasila.

Minule vyhrála na Moldavě SPD (29%) před uskupením starostky (26%).