Když do redakce přišel email od Markéty, napadlo nás: proč mladá žena, jako ona, vnímá potřebu něco na sobě měnit? Má vše, dva syny, manžela, který je zároveň spřízněnou duší i vzorem, a to, přestože je o pět let mladší. Dokonce se jí povedlo po mateřské vrátit se do práce v pojišťovně na místo analytičky. Je hezká, milá a chytrá.

Markéta má silnou energii, organizuje, plánuje, je ambiciózní. Říká, že po svém otci, kterému se v mnohém podobá. Měla být kluk rodiče očekávali syna a měli nachystáno vše v modrém. Dokonce měla i jméno Honza.

Milena Luňáková po proměně.
FOTO: Objevte svůj styl s Proměnami. Startuje už osmý ročník

Vyrostla spíš jako kluk, i ve škole byla víc rebel než hodná holka. Oblečení, chování i projev měl vždy blíže k chlapci než ke slečně. Stala se inženýrkou. Markéta si neuvědomovala, že tohle nastavení může změnit. Zrcadlo jí nastavil až její vztah s prvorozeným synem, který potřeboval více chápající maminku. Začala objevovat jiný způsob komunikace s blízkými i se sebou sama. Není to pro ni lehké a ví, že je to teprve začátek.

„Spokojenost se sebou sama vyplývá z rovnováhy toho, v jaké etapě života se právě nacházíme, jak k sobě dokážeme být pravdiví a jak si nastavíme své vztahy,“ říká Jana Burdová a dodává: „Markéta instinktivně vyhledává ženské principy, s úsměvem tomu říká, že chce být „hezká“. Když jsem se zeptala pro koho, první odpověď byla pro manžela. Pak se zamyslela a dodala a pro sebe také. A o to právě jde. Když se žena podívá ne na sebe, ale do sebe, probouzí se skutečná krása. Úžasné na tom je, že má opačný časový vývoj s věkem vnitřní krása sílí.

Alena Ihnatišínová po proměně.
Proměna s Deníkem: Radost ze změny vzhledu paní Aleně pomáhá v boji s nemocí

Markéta je mladá, má vše ještě před sebou. Moc ji zaujalo líčení a oblékání se stylistkou Lindou si vychutnala naplno. Nejvíce jí sedly odvážnější sexy kousky z nové kolekce Pietro Filipi.“ Nový účes jí navrhla Adéla s ofinou, dodala jí tím osobitost a styl. Okoukané melíry nahradila Brendy Brown, super volba pro přírodní blondýnky. Pro den je varianta s rovnými vlasy, ale na večer jí navrhla hned dva styly. Pro něžnější Markétu free vlny, pro rebelku punkový styl. Objem podrží Powder Grip fixační pudr od Redken pro jemné vlasy.

S fotografem Milanem Stryjou to neměla lehké. Měla tendence ukazovat klučičí postoje a gesta. Něžnost a půvab teprve nesměle objevuje. Když se uvolní, je velmi hezká. Zatím se to povedlo na fotkách. Markéta je zkrátka zvyklá řídit. Jestli dokáže pustit otěže z rukou a nechat věci plynout, ukáže čas. Proměna a vzpomínky na to, co prožila, ji budou inspirovat, kdykoliv bude potřebovat.

Líbí se Vám proměny? Neváhejte a hlasujte už nyní na promeny8@denik.cz. Do předmětu napište Hlasování.

TVŮRCI

Produkce: Studio Jana Burdová
Photo: Milan Stryja/ www.milanstryja.com
Vlasy: Adéla Trnková/ www.janaburdova.cz
Make-up: Jana Sůvová facedesigner
Styling: Linda Radostová/ Pietro Filipi

Veronika Mašínová po proměně.
Osmý ročník Proměn s Deníkem pokračuje. Veronika v sobě probudila ženu

Adéla Trnková doporučuje:

Využijte své možnosti a upravte si vlasy jinak na den do práce a jinak večer, když vyrážíte ven. Vyjádřete v nich svou osobnost.

 CO NA VYBRANÉ DÁMY ČEKÁ?

● Vlasová péče od nejlepšího kadeřnického týmu ze Studia Jana Burdová.

● Den s módní stylistkou Lindou Radostovou v butiku Pietro Filipi.

● Balíček vlasové kosmetiky Redken.

● Luxusní fén na vlasy Bio-Ionic.

● Fotografie od profesionálního fotografa Milana Stryji.

Proměny s Deníkem a Studiem Jana Burdová

Šest žen proměníme v průběhu tří měsíců v kadeřnickém a kosmetickém Studiu Jana Burdová. Do soutěže se můžete zapojit jednoduchou formou. Pošlete email na: promeny8@denik.cz. Uveďte celé jméno, bydliště, přiložte fotografii postavy a obličeje a připište své míry a konfekční velikost. Napište nám krátce svůj příběh o tom, proč byste si proměnu přála. Nezapomeňte na své telefonní číslo. A už se můžete těšit na čtyři dny v rukou profesionálů plné péče o vás.

HLASOVACÍ SOUTĚŽ

V průběhu Proměn můžete hlasovat o nejvíce povedenou proměnu na emailové adrese: promeny8@denik.cz – do předmětu mailu vložíte slovo „HLASOVÁNÍ“. Na závěr pak vylosujeme jednoho z vás, který získá Dárkový poukaz na Proměnu ve Studiu Jana Burdová. Vítěze hlasování o nejvíce povedenou proměnu poté uvidíte na stránkách Deníku.