Realita na ulicích je ještě příznivější a vedou v ní Teplice - litr nafty se tam dá pořídit i za 33,50.
Na severu Čech je tak pro řidiče stále relativně lacino. Rozdíly mezi kraji se sice postupně smazávají, ale proti českému průměru stojí litr naturalu pořád o 67 haléřů a nafty o 68 haléřů méně. Levně je i na jihu a západě Čech, drahá je naopak především Praha a jihovýchod Moravy.
Ještě lépe se řidičům dívá na panely u čerpacích stanic na Teplicku, nejlevnějším okresu v Česku. Natural 95 stojí podle CCS v průměru 35,29 koruny, nafta je za 34,54. V centru okresního města se přitom díky konkurenčnímu boji prodejců cena snížila ještě víc - jeden z nich chce za natural 34,90 a za naftu ještě o korunu míň a podobnou cenu nasadili i ostatní pumpaři, zejména mimo hlavní tahy. Jedna z teplických čerpacích stanic prodává naftu dokonce za 33,50, natural tam stojí opět o korunu víc.

Dojíždění do Německa se aktuálně nevyplatí - litr nafty stojí podle místního autoklubu ADAC v přepočtu okolo 37 a naturalu dokonce přes 40 korun. Proto také příhraniční čerpací stanice u dálnice D8 zpravidla blokuje kolona kamionů čekajících na volný tankovací stojan. Naopak lidé ze Šluknovského výběžku dojížděním do nedalekého Polska ušetřit mohou - litr nafty se tam podle ADAC prodává za 1,29 eura a naturalu za 1,31 eura (32,73 a 33,39 Kč).(čtk)