„Smluvní termín pro dokončení akce je 16 týdnů od podpisu smlouvy o dílo, termín dokončení připadá na první týden měsíce listopadu, s maximální snahou všech zúčastněných o případné zkrácení termínu dokončení celé realizace," uvedl Jiří Vondra, ředitel odboru vnitřních věcí Krajské zdravotní, a. s..

Náklady na revitalizaci prostranství před objektem polikliniky činí podle jeho informací 8 259 808,17 Kč vč. DPH. Částka vzešla z veřejné podlimitní zakázky. „Financování akce je realizováno s podporou Ústeckého kraje a věříme, že i s předem avizovanou podporou Města Teplice. Tepličtí zastupitelé budou o příspěvku města rozhodovat na svém nadcházejícím jednání," dodal Vondra.

Pro pacienty, kteří se v nejbližší době chystají k návštěvě polikliniky, jsou jistě nejdůležitější jeho následující informace. „Stavbou nebude nijak omezen veřejný provoz ulice U Nemocnice a dochází pouze k omezení části počtu parkovacích ploch před poliklinikou. Zde bych ale upozornil nu důležitou a dnes již opomíjenou skutečnost. Do současné doby byl v prostranství (vyjma části parkovacích míst z ulice) před poliklinikou zákaz vjezdu nebo zastavení a parkování v místě se tak stalo spíše zvykovým právem.

V průběhu rekonstrukce je prostor hlídán členem ostrahy teplické nemocnice, který bude současně na místě koordinovat možnosti parkování pacientů a umožní průjezd a parkování tam, kde nebudou vozidla bránit průjezdu vozidel nebo blokovat nástupní plochu pro potřebu zásahu hasičského záchranného sboru."

„Revitalizací prostranství dojde hlavně ke zvýšení počtu parkovacích míst pro pacienty teplické nemocnice a také narovnání zvykového práva parkování v zákazu zastavení či nedodržování zákazu vjezdu. Úpravami dojde i k celkovému zkulturnění prostředí odpovídající současné době." Jiří Vondra

Revitalizací prostranství dojde hlavně ke zvýšení počtu parkovacích míst pro pacienty teplické nemocnice. Nově bude vytvořeno 85 nových kolmých stání, z toho bude 11 parkovacích stání rezidentních. Současně bude obnoveno 36 šikmých stání v ul. U nemocnice. Celkem tak bude nově k dispozici 121 parkovacích stání. Do projektu je zahrnuta i úprava přilehlých prostranství a zeleně, umístění laviček a vybudování nového veřejného osvětlení v celé ploše parkoviště a příjezdních komunikacích. Úpravy se dočká i samotný vstup do budovy polikliniky.