Tady jsou tipy redakce Deníku na tento „dušičkový" víkend.

Dubí - lampiony
Už podvanácté se letos koná lampionový průvod v Dubí. Sraz je v sobotu v 18 hodin na Školním náměstí. Nezapomeňte si spolu s lampiony vzít i dobrou náladu, vzkazují pořadatelé.

Teplice - akva-tera trhy
V sobotu se v Bioparku Gymnázia Teplice od 9 do 12 hodin konají opět tradiční akva-tera trhy. Nejen, že si budete moci koupit drobné domácí mazlíčky – třeba krevetky nebo rýžovníky, ale také si budete moci prohlédnout celý Biopak se spoustou zvířat a rostlin.

Olympia v Srbicích - halloweenská párty
Halloweenskou párty připravilo na sobotu 31. října od 15 hodin obchodní centrum Olympia v Teplicích. Přijďte si užít strašidelnou atmosféru a pobavit se. Těšit se můžete na moderátora upíra, dlabání dýní, tancování, výrobu pavouků a také na carving show. Co vše se dá vydlabat ze zeleniny vám předvedou profíci. Navíc všechny děti, které dorazí v halloweenském kostýmu, dostanou dárek.

Galerie Teplice - halloweenský workshop
V Galerii v Teplicích je až do neděle 1.11, po celém centru, k vidění několik exponátů vytvořených z balonků – např. pohádkový les s Červenou Karkulkou a vlkem, chaloupka s čarodějnicí a kočkou, zahrádka se strašákem, obří dýně s pavouky nebo mašinka s výpravčím. Na sobotu je pak připraven workshop pro děti, který potrvá od 14 do 17 hodin a bude opět v balonkovém, dnes navíc v halloweenském duchu. Děti budou v balonkové dílně modelovat halloweenské postavičky, čeká na ně soutěž s balonky a halloweenský slalom.

Osek - DDM
V sobotu se v zahradě a ve všech prostorách DDM Osek koná večer plný duchů a strašidel. Na děti čekají BUBU hry, při kterých si zasoutěží o sladké odměny. Na zahradě DDM bude hořet strašidelný oheň a na všechny malé odvážlivce čeká po strašidelných soutěžích také průvod městem, zakončený malou stezkou odvahy „u tunýlku".

Dům plný pohybu Teplice – burza oděvů
Bazárek oděvů pořádá v sobotu dopoledne Dům plný pohybu 1. Koná se od 9 do 12 hodin ve dvorním traktu Paláce porcelánu – oranžové dveře.

Jako tip na neděli pro děti může být divadlo. Dopoledne od 10.30 hodin v Krušnohorském divadle v Teplicích. Loutkoherecká skupina Loudadlo uvede pohádku Veselá pouť. Už samotný název nás zavádí tam, kam děti s rodiči velice rádi chodí - do světa hudby, kolotočů a říše cizokrajných zvířat. Na pouti se s vámi setkají také dvě roztomilá strašidla Kryšpín a Táhlo, ježibaba a neposední hadi. V představení nás navštíví Jů a Hele a společně se přeneseme do míst plných kouzel, zábavy a legrace. „Hola, hola, pouť vás volá!" (cena 60,- 80,-Kč)