Podél areálu vede lesem silnice. Málokoho ale napadne, že právě míjí místo, které před rokem 1989 nebylo kvůli utajení ani na mapách. Podzemní sklady zarůstají a nejsou příliš přístupné, i tak torza místností pod povrchem země mají zvláštní atmosféru. Domy a strážné domky pro Sověty, kteří se tu o chod areálu kdysi starali, jsou vybydlené.

Zloději si odnesli vše, co se dalo zpeněžit. Místy to v bývalém vojenském prostoru vypadá jako po válce v Jugoslávii. Jde o ojedinělé místo v Česku. Bývaly ještě dva bunkry sloužící jako sklady jaderné munice - v Bělé pod Bezdězem a ve vojenském prostoru Brdy. Celkové náklady na výstavbu uvedených objektů činily 174 milionů korun. Jádro každého komplexu tvořil podzemní skladovací objekt o rozměrech zhruba 24 x 6 x 6 metrů.

Tragická nehoda kamionu a dodávky u Tuchlova.
Usmrtil tři lidi na silnici u Tuchlova, protože hledal brýle. Brzo ho čeká soud

Rudá armáda využívala areál na Teplicku od konce 60. let minulého století. Nikdo dnes přesně neví, co všechno v Červeném Újezdu Sověti měli. Hovoří se o balistických raketách s dostřelem několika tisíc kilometrů. Češi na základnu nesměli, byla výhradně pod ruským velením a propustky ke vstupu vydával jen generální štáb sovětské armády v Moskvě.

V pozdější době areál sloužil jako uprchlický tábor, od roku 1990 se tu vystřídaly stovky běženců. V roce 2006 byla činnost střediska ukončena. V lednu roku 2010 pak prodal stát areál zhruba za osm milionů korun do soukromého sektoru. Dnes celý prostor chátrá.