Pátrala po něm také policie v Anglii, kam měl údajně zmizet.

Nakonec policistům k dopadení tyrana pomohli lidé ze Střekova v Ústí. Nyní už je mladý muž, který týral nezletilého Patrika z Krupky, pod zámkem v litoměřické věznici.

Určitě si vzpomínáte na případ z Krupky, kde právě Nikolas Bady a jeho kamarád Tomáš B. několik hodin mučili a sexuálně zneužívali tehdy dvanáctiletého Patrika. Šokující čin se stal v dubnu roku 2010 v Krupce na Teplicku. Tehdy si ještě nezletilá dvojice kamarádů počkala na dvanáctiletého Patrika. Nejprve ho znásilnili, poté sešvihali páskem a když padl vysílením na zem, tak do něj kopali. Nakonec ho zahnali do ledového potoka, kde ho nechali ležet. Zcela svlečený chlapec se poté z posledních sil doplazil pro pomoc a jen zázrakem přežil. Jeho fotky poté obletěly celou republiky a zahltily sociální sítě.

Případ řešil soud. Druhý z útočníků ,Tomáš B., dostal pět let, které si už odseděl. Na svobodu se ale nedostal. Jako nebezpečný pro okolí skončil v detenčním ústavu v Brně, kde panují podobné podmínky jako v kriminále. Kvůli nízkému IQ 41 bodů se Tomáš B. považuje za pacienta. Denně ve specializované léčebně absolvuje psychologické a sociální programy. Má nárok na hodinovou vycházku po areálu. Od klasického vězení se detence liší především tím, že chovanci nemusí pracovat a nesedí v cele.

Dnes již dvacetiletý Nikolas Bady byl kvůli nezletilosti po útoku nejprve v ústavech v Chrastavě a Boleticích, odkud opakovaně utíkal. V osmnácti letech ústavní prostory opustil. Čelil ale kvůli jeho notorickému útěkářství trestnému činu maření úředního rozhodnutí. Má jít na jeden rok za mříže. Prostřednictvím svého právníka se proti tomu odvolal. K odvolacímu soudu, kde se měly projednávat právě jeho útoky, ale už nepřišel. Naopak zmizel neznámo kam. Indicie směřovaly k tomu, že měl utéci do Anglie. Pátrání po něm vyhlásila teplická policie. Jeho fotografie se objevila v mezinárodních databázích.

Tepličtí policisté vyhlásili již začátkem roku 2014 po tomto muži celostátní pátrání. Veškeré prověrky k jeho výskytu však byly negativní. Prověřovali jsme i informace, že se před vězením skrývá v zahraničí," uvedl k případu Daniel Vítek z teplické policie.

V minulých dnech spadla klec. A může si za to prakticky sám. Protože se opět ozvala jeho agresivita. Měl fyzicky napadnout ženu v Ústí. Ta se pak obrátila na policii.

„Policisté v Ústí nad Labem získali poznatky, že se hledaný muž, který byl odsouzen za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, zdržuje v městské části Střekov u své rodiny. Přestože jeho příbuzní zapírali, že by se u nich hledaný muž ukrýval, policistům se ho nakonec podařilo vypátrat. Odsouzeného eskortovali do litoměřické věznice," dodal Vítek. To, že se jedná právě o nebezpečného agresora Nikolase Badyho, ale nekonkretizoval. „K totožnosti se vyjadřovat nemohu," dodal. Nicméně informace Deníku k totožnosti agresora podporuje fakt, že už zmizela Badyho fotografie z databáze osob v pátrání.(pem)