Malý Adámek je na čekací listině na dvojitou transplantaci – srdce a plic. Peníze budou sloužit pro nákup a instalaci klimatizace s čističem vzduchu po celém bytě, jejíž pořizovací cena začíná na 100 tisíci korunách.

„Všem, kteří se podíleli na sbírce pro Adámka moc a moc děkuji. Umožní nám realizovat část našich plánů pro Adámka tak, aby mohl lépe snášet svoji těžkou nemoc. Jsem velice vděčný AGC Automotive Czech za zorganizování sbírky,“ poděkoval Stanislav Pařízek, otec malého Adámka.

Malý Adámek se narodil jako zdravé dítě, ale již jako velmi malému mu lékaři zjistili závažnou poruchu v části srdce. Proto podstoupil operaci srdce. Při kontrolách mu ale lékaři zjistili mnohem závažnější problém, plicní hypertenzi. Dlouhodobě vysoký tlak v plicních cévách neúměrně zatěžuje srdce a do těla také proudí méně a málo okysličené krve.

Předadventní setkání v německém Gardelegenu
Z německého Gardelegenu si teplická Arkadie odnesla pět tisíc euro

U Adámka se tento stav v průběhu let zhoršoval, proto se ho lékaři rozhodli zařadit na čekací listinu pro transplantaci srdce a plic. Ta by ho měla čekat v brzké době. Proto je třeba upravit domácí prostředí jeho zdravotnímu stavu a vybavit domácnost klimatizací a čističem vzduchu.

Na sbírce pro Adámka, kterému je nyní 11 let, se podíleli zaměstnanci AGC Automotive Czech v Chudeřicích, ale také sesterské firmy AGC Flat Glass Czech v Teplicích.