Boršč, pečená lilková směs ve vydlabané cuketě, šašlik, pirohy, tak vypadalo menu jedné skupiny maturantů Hotelové školy Teplice. Součástí „ruské" skupiny praktické části maturity byla i studentka Lucie Vaňková, sestřenka Terezy Raditsch.

TAKOVÁ MALÁ RESTAURACE

Právě Tereza a její manžel Marek Raditsch, úspěšný šéfkuchař a porotce oblíbené novácké show MasterChef, se její zkoušky účastnili jako hosté.

Šéfkuchař Marek Raditsch se oženil.
Bude to naše malá kuchařka, říká těhotná Tereza Raditsch

„Sestřenka a celý její tým si měli zahrát na takovou malou restauraci. Sestavit menu, připravit stůl, uvařit jídlo a pak to všechno hostům naservírovat, a to přesně tak, jak se podle etikety má. Navíc nám měli během hostiny povyprávět o ruské gastronomii," řekla Tereza Raditsch a dodala:

„Studentům se to opravdu povedlo, sestřenka dostala jedničku. Jídlo bylo velmi povedené, jen 5 chodů bylo docela dost. Odcházeli jsme s manželem pořádně přecpaní. I manžel byl rád, že jsou takoví šikovní. Moc nás pozvání potěšilo a držíme všem u maturit palce."

ŠESTÉHO HOSTA NOMINUJE ŠKOLA

Praktické maturitní zkoušky začaly na Hotelovce předminulý týden. Na žáky maturitních ročníků čeká příprava a uspořádání slavnostní hostiny pro 6 hostů. Pět hostů si vybírají sami žáci, šestého hosta „nominuje" škola. Každá hostina má svoje téma, které si žáci vylosovali na začátku školního roku.

Ani letos nebude mezi hosty chybět vedení města Teplice tedy primátor Kubera, jeho náměstci Růžičková a Hanza, nebo zástupce zřizovatele a předsedkyně školského výboru Krastenicsová. Pozvánku přijal i bývalý náměstek Šustáček, který v minulých dnech oslavil významné životní jubileum.

Veselé velikonoční odpoledne v Proboštově nezkazily ani rozmary počasí.
FOTO: Veselé velikonoční odpoledne v Proboštově nezkazily ani rozmary počasí