U přepážky stál přesně po týdnu, kdy po něm už kvůli předchozímu přepadení pátrala policie. V prvním případě si odnesl skoro 40 tisíc, podruhé se mu to již nepovedlo. Lidé na poště ho zadrželi. Policie si ho pak v poutech odvezla.

Dvojnásobné přepadení včera řešil teplický soud. Obžalovaný Tepličan, který bydlí v okolí inkriminované pošty, před soudkyní uvedl, že si není vědom, že by něco takového udělal. K prvnímu přepadení pouze řekl, že byl předtím v hospodě, kde se posilnil alkoholem. A to i přesto, že bere léky. Pak už si pamatuje pouze to, že se probudil ve sklepě v domě, kde bydlí. „O tom, že bych přepadl poštu, nic nevím. Nemaskoval jsem se, proč bych to tedy dělal? To by mě přeci hned poznali a chytili. Důkazy ale jasně ukazují, že jsem to byl já," hájil se.

Nepřímo také připustil, že by jednu z rolí „výpadku" mohl hrát alkohol, na kterém je podle znaleckého posudku závislý. V soudní síni vypovídaly také pracovnice pošty. Jejich nezávislé líčení přepadení se shodovalo.

Obžalovaného muže na lavici v síni jasně poznali. On se jim vždy po skončení výslechu emotivně omluvil. K soudu přišel také muž, který lupiče při druhém pokusu loupeže zneškodnil a předal policii. Byl v té době zrovna na poště a když zjistil, o co jde, neváhal ani minutu.

Trest za opakované přepadení pošty si Tepličan vyslechne dnes. Soudkyně si vzala čas na rozmyšlenou. Muž z minulosti nemá čistý trestný rejstřík. V době přepadení byl v podmínce.(pem)