Nově bude vytvořeno 85 nových kolmých stání, z toho bude 11 parkovacích stání rezidentních. Současně bude obnoveno 36 šikmých stání v ul. U nemocnice. Celkem tak bude nově k dispozici 121 parkovacích stání.

Realizace stavby, která má být zahájena v květnu letošního roku a dokončena, než se děti po prázdninách vrátí do školních lavic, bude probíhat na základě projektové dokumentace zpracované firmou Báňské projekty Teplice.

Jedná se o kompletní revitalizaci prostranství před budovou A poliklinika a zkapacitnění parkování osobních vozidel v jižní části pozemku mezi budovou polikliniky a ulicí U Nemocnice, komunikací a chodníků. Do projektu je zahrnuta i úprava přilehlých zelených i zpevněných ploch, umístění laviček a dalšího mobiliáře, řešení odvodnění parkovišť (úprava dešťové kanalizace), odlučovače lehkých kapalin a retenční nádrž.

Je navrženo pět větví komunikací, které tvoří páteřní síť infrastruktury v řešené lokalitě a navazují na stávající asfaltovou komunikaci v ul. U Nemocnice. Stávající venkovní osvětlení bude rozšířeno na celou plochu nového parkoviště a příjezdních komunikací.

Úpravy se dočká i samotný vstup do budovy polikliniky, kde budou nově samoposuvné dveře. „Volili jsme pro stavbu období prázdnin a dovolených, kdy je provoz na poliklinice nejmenší," uvedl Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní, a. s. Je jasné, že i tak to budou velmi náročné tři měsíce, kdy už nebude možné u polikliniky zaparkovat vůbec. Výsledkem ale bude upravené prostranství a podstatně vyšší počet parkovacích míst, po čemž už Tepličané dlouho volají.