„Máme několik plánovaných komunálních projektů. Nejvíce nás tíží komunikace. Ať tedy jde o silnice nebo i chodníky. Ne všechny zdejší komunikace jsou ale města, což je stejně jako v dalších městech problém. Chtělo by to udělat komplexně. Každopádně ty, co patří městu, se budeme snažit opravit," říká Zdeněk Matouš, starosta města. Připomíná zároveň, že je potřeba zrekonstruovat místní dům kultury.

V Krupce plánují také investovat do areálu stadionu, včetně vybudování dalšího hřiště a potřebných oprav sportovní haly. „Ve výhledu je také zateplení některých budov našich školních a předškolních zařízení, a vybudování interaktivních učeben," podotkl k plánům starosta města.

Tajemník radnice František Růžička ho doplnil v rámci plánovaných investic v tom, že bude i v příštím roce pokračovat projekt regenerace městské památkové zóny, konkrétně opravy na hradě. „Pokračovat budeme také na opravách pravoslavného kostelíku sv. Václava a dalších kostelů v Krupce."

Už několik let se v Krupce hovoří o hasičském muzeu, které by mělo vzniknout na bývalé místní faře. „Potřebovali bychom na to někde sehnat peníze, už i proto, že se město připravuje na vstup do Unesco. Vznikl by tak v Krupce další návštěvní bod pro turisty. Hasičství zde má bohatou historii," říká na téma plánovaných investic František Růžička, tajemník města.(pem)