Podle informací z dispečinku ČEZ Teplárenská, došlo v sobotu v ulici Pod Hvězdárnou (známou spíše jako "betonka") k poruše na vodovodním řadu. Potrubí netěsní, čímž se voda dostávala na povrch země a tekla po ulici. Museli ji zavřít, proto z kohoutků doma lidem v dotčené lokalitě teplá voda neteče. Týká se panelového účka Pod školou a také Rovné ulice, prostě okolí kotelny za střediskem salesiánů, v dalších částech sídliště Prosetice by voda měla normálně téci.

Porucha potrubí v ProseticíchDalší informace z dispečinku je taková, že oprava může proběhnout až v pondělí ráno, v běžný pracovní den, protože o víkendu bez vymezení oblasti pod zemí (kabely v zemi a podobně) do toho prý žádná firma kvůli výkopům nechce jít. Voda tak poteče nejdříve až v pondělí po obědě, spíše k večeru. Až se to opraví. V lepším případě to bude jen prasklá spojka na potrubí, což znamená kratší a snažší výměnu. Horší by bylo prasklé potrubí.

Zkontrolujte kohoutky. Máte je zavřené? I pákovky? Aby vám, až to pustí, netekla zbytečně voda, a vy nebyli přitom doma…

Toliko informace, které jsou z dispečinku ČEZ Teplárenská. Družstvo OSBD Teplice coby majitel domů, kde lidem neteče teplá voda, je o této situaci informováno. Obě instituce teď čelí telefonátům lidí, kteří se zcela pochopitelně ptají, proč jim voda doma neteče.


Další omezení bylo v sobotu v Teplicích

Jde o shodu náhod s dalším omezením dodávky vody v Teplicích, kdy v sobotu netekla doma z kohoutků lidem i v jiných částech Teplic, například v Trnovanech. Nešlo prý ani topení.  Za tímto je ale porucha v Ledvicích v elektrárně. Tu už ale odstranili a systém naběhl. Prý to ale bylo už poněkolikáté. Lidé jsou naštvaní.

A stěžují si, kde jinde, než na facebooku (z diskuzí vybíráme):
Facebook, ilustrační fotoMišuna SofiLů: "Už mě to dost se…, protože mám dvě malé nemocné děti a mít tu zimu a neustále ohřívat vodu na kamnech mě už nebaví! Kdyby to bylo jednou za čas, ale to je každou chvíli. Buď ledová voda, nebo hnědej cosi hnus…"
Václav Smrž, Alena Černá: "Na Luně to stejné, už mě to točí, poslední dobou je to dost často."
Monča Jelínková: "Lidi je Valentýn, tak přeci se nebude topit. Vždyť v Ledvicich taky mají nárok ho slavit a ne jen topit."