Projektové dny se konaly jak na Gymnáziu Teplice v renovované Beuronské kapli a jejích vedlejších místnostech, tak v zrekonstruované vstupní budově bývalého Vnějšího hřbitova sv. Matouše v Drážďanech, která byla vybavena seminárními místnostmi.

Noví příslušníci Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje slavnostně složili služební slib na Národním hřbitově v areálu Památníku Terezín
OBRAZEM: Noví hasiči z Teplicka slavnostně složili svůj slib v Terezíně

Projektoví partneři - Umweltzentrum Dresden a Gymnázium Teplice - pro žáky společně připravili a realizovali dvoudenní workshopy na různá témata. Workshopu se vždy zúčastnila jedna česká a jedna saská třída, které se ještě rozdělily. Jedna polovina jela autobusem do sousední země a druhá polovina zůstala ve své lokalitě. Druhý den se obě poloviny tříd prostřídaly, takže všichni školáci prožili jeden den v Čechách a jeden den v Sasku. Všechny aktivity proběhly dvoujazyčně.

Projektové dny Mundani.Zdroj: Archiv

Ve dnech 18. a 19. března 2019 se realizovalo téma „Životní prostředí – Voda“ pro žáky 2.A z Gymnázia Teplice a z německé školy Oberschule Pieschen. Na 21. a 22. března 2019 bylo připraveno téma „Mír – Útěk a vyhnání“ pro žáky 5.D z Gymnázia Teplice a ze školy Vitzthum-Gymnasium v Drážďanech. Dne 25. a 26. března 2019 se konalo téma „Životní prostředí – Voda“ pro žáky 5.C z Gymnázia Teplice a ze školy Pestalozzi- Gymnazium v Drážďanech. 3. a 4. dubna 2019 byla akce na téma „Mír – Občanské války“ pro žáky 6.B z Gymnázia Teplice a školy Schiller Gymnasium v Pirně. Ve dnech 6. a 7. května 2019 bylo téma „Spravedlnost – Férový obchod“ pro žáky 5.F z Gymnázia Teplice a ze školy Glückauf-Gymnasium, Dippoldiswalde.

Nedílnou součástí všech projektových dní byly též seznamovací a jazykové aktivity. Do akce se zapojili kromě realizátorů a účastníků také další studenti z Gymnázia Teplice, kteří učitelům pomáhali s organizací projektových dní.

Lázeňská 2019, foto ze soboty.
FOTO: Dešti navzdory. Tepličané zahájili lázeňskou sezonu