Šestou soutěžící je devětatřicetiletá Petra Znaková z Kamenického Šenova. Petra zaujala hned, jak jsme ji uviděli na fotografii, kterou poslala v přihlašovacím emailu. Čím? Má krásné hluboké a smutné oči. Rozhodnutí proto bylo rychlé – téhle duši uděláme radost.

A jaká je Petra ve skutečnosti? „Mám veselou povahu, dokážu zaujmout a pobavit lidi,“ řekla o sobě hned na úvod. „A taky si připadám tuctová, nejsem výstřední člověk. Jako malá jsem si nepřipadala hezká. Nikdy nikdo mi neporadil, co mi sluší. Chybí mi sebevědomí,“ dodala.

Teď už je to jiné, ale v době, kdy Petra vyrůstala, rodiče své děti příliš nechválili. „Když mne dnes někdo pochválí, necítím se dobře, stydím se, dokonce se někdy i červenám,“ prozradila na sebe.

Proměny s Deníkem: Katka Jouglová ze Mstišova.
PROMĚNY S DENÍKEM: Prostě přirozeně a sexy. To je nový styl pro odvážnou Katku

Petra má tři děti a tvrdí o sobě, že je vlastně také přísnou maminkou. Podporu má v manželovi, který věnuje Petře hodně pozornosti a její proměna se mu moc líbila.

„Petra má v sobě dvě polohy – smutně přísnou a něžně veselou. Jsou to úplné opaky. Ta první poloha je pro ni jako důvěrně známá maska, kterou nosí celý život. Ale Petra taková ve skutečnosti není – sama cítí, že je jiná, myslím, že má trochu strach být sama sebou. Ale tohle má v sobě většina z nás, bojíme se, že nás okolí nepřijme takové, jací jsme, a tak se jednoduše maskujeme," říká autorka projektu Proměny s Deníkem Jana Burdová.

Markéta Macháčková po proměně.
Proměna s Deníkem vrátila Markétě sebevědomí

Proto jsme Petřinu něžnost podpořily, jak jen to šlo, úpravou zvenku. Je to vždy dobrý začátek.

NEJVÍCE POMOHLA ZMĚNA ÚČESU

Stylistka Tereza zesvětlila odstín vlasů jemnou barvou Redken Chromatics a upravila střih do nového Shaggy stylu, který má zázračnou moc – omladí a zněžní jakoukoliv tvář. Samozřejmě je třeba ho individuálně přizpůsobit. Kratší vlasy v ofině přitáhnou pozornost k očím, které má Petra opravdu krásné.

Jana Sůvová, profesionální make-up artist, měla tentokrát volnou ruku v líčení. Petře slušelo snad vše. S výraznými rty byla sexy, naopak skvěle vystínované oči podtrhly její něžnost. Spolu s vlnitými vlasy a společenskými šaty připomínala Petra bohyni Afroditu.

Ilustrační foto.
PROMĚNY S DENÍKEM: Petra se nebála ani výrazné změny

„Je to poslední proměna tohoto ročníku a jedna z mých oblíbených,“ řekla Jana Burdová. „Můj tým kadeřníků odvedl letos mimořádně pěknou práci a já jim za to děkuji.  Velmi mě baví i nový pohled a přístup fotografa Milana Stryji. Těším se na hlasování vás, čtenářů Deníku, na adrese promeny7@denik.cz. O tom, která proměna se povedla nejvíc, rozhodnete svými hlasy právě vy," uzavřela Burdová.

TVŮRCI PROMĚNY:Produkce: Studio Jana Burdová
Photo: Milan Stryja/ www.milanstryja.com
Vlasy: Tereza Trčková / www.janaburdova.cz
Make-up:  Jana Sůvová/ Facedesigner Giorgio Armani Beauty
Styling: Linda Radostová/ Van Graaf