„Nastal čas nabídnout své zkušenosti vlasti. Kandiduji, abych pomohl regionu, posunul české školství a posílil Senát jako důležitý prvek našeho ústavního systému,” prohlásil ke svému rozhodnutí pustit se do boje o křeslo senátora za teplický obvod ředitel teplického gymnázia.

Politicky aktivní je čtyři roky. Kandidaturu oznámil v úterý odpoledne na krupském hradu, odkud symbolicky vzhlížel do teplické kotliny, na příbytky svých potenciálních voličů. Zdeněk Bergman je nezávislým kandidátem a peníze na volební kampaň si proto shání sám.

„Nechci být nikoho dlužníkem, proto se obracím na všechny, kteří chtějí dobrého nezávislého senátora, s prosbou o podporu. Na internetu jsem spustil kampaň, ve které chci získat 100 000 Kč," vysvětluje Bergman, kde hodlá sehnat peníze na kampaň.

Už před několika týdny ohlásila své želízko v ohni pro senátní volby KSČM. Bude jím Tomáš Zíka. A obhajovat svůj post v Senátu hodlá současný primátor Teplic Jaroslav Kubera. Jiné politické subjekty zatím své kandidáty neoznámily.

Primátor Teplic a senátor Jaroslav Kubera.
Prezidentem být nechci, senátorský post ale nevzdám! Prohlásil Jaroslav Kubera