Režim fungování je ale trochu jiný. Knihovna v Lípové ulici má otevřeno ve standardní době pondělí až pátek od 10 až 18 hodin, ale studovna a čítárna jsou prozatím zavřeny. V provozu je o oddělení pro děti a mládež (po–čt: 10–12 ; 13–17) a mediatéka. Pobočky Řetenice, Šanov a Prosetice mají běžnou výpůjční dobu.

„Žádáme čtenáře, kteří plánují výpůjčku předem vybraného titulu, aby využili možnosti rezervace knihy přes své čtenářské konto v on-line katalogu nebo prostřednictvím e-mailu. Při osobní návštěvě tak budou moct být tyto požadavky vyřízeny bez zbytečného prodlení. V prostorách knihovny se prosím zdržujte jen nezbytně nutnou dobu, dbejte příslušných hygienických opatření (nabízíme možnost desinfekce rukou) a dodržujte dostatečný osobní odstup. Také prosíme o pochopení dočasného opatření – první týden znovu otevření knihovny nebudou k dispozici toalety pro veřejnost,“ informuje knihovna na svém webu.

Při vstupu do knihovny si každý návštěvník musí dezinfikovat ruce, jinak platí stejná pravidla jako při návštěvě jakéhokoliv obchodu - mít roušku a udržovat odstup 2 metry. Knihovny mají povinnost všechny vrácené knihy uložit na 2 dny do "karantény" a teprve potom je zařadit na regál nebo nabídnout k půjčení.

Fontána Mokré tričko tryská vodu přímo z chodníku.
FOTO: Fontána Mokré tričko v Teplicích tryská vodu přímo z chodníku