Husté sněžení kolem 17:00 uzavřelo hlavní tah z Chomutova na hraniční přechod Hora sv. Šebestiána. Podle Vítka se na silnici tvoří sněhové jazyky. Silničářům práci komplikuje silný vítr, před 17:45 ale trasu zprůjezdnili. "Uvedený úsek je s opatrností sjízdný pro osobní vozidla, pro nákladní přepravu je úsek sjízdný pouze s obtížemi a nedoporučuje se," uvedlo Národní dopravní informační centrum (NDIC).

Kvůli nehodě nákladního vozu byla od 10:30 uzavřena ve směru na Prahu dálnice D8 mezi exity Úžín a Libouchec. Policie úsek zprovoznila těsně před 13:00.
Několik hodin byla pro nákladní dopravu uzavřená také silnice I/13 od České Kamenice na Nový Bor na Českolipsku. Zprovoznit se ji podařilo odpoledne. Velké problémy byly dnes také na silnici I/15.
Potíže byly také na silnicích nižších tříd ve výše položených oblastech, kde napadlo až 30 centimetrů sněhu. "Největší problémy máme stále v Krušných horách, kde jsou silnice sjízdné jen s velkou opatrností," řekl ČTK krajský dispečer Správy a údržby silnic Ústeckého kraje.

Policie vyjížděla k desítkám nehod. "Jde většinou o drobné havárie bez vážných následků," řekl Vítek.
V noci se silničářům podařilo uklidit silnice na Děčínsku, kde zůstalo v kopcích stát několik kamionů. Asi tři hodiny byla v noci na dnešek zavřená pro kamiony také část dálnice D8 přes Krušné hory ve směru do Německa. Na dálnici večer stále foukal silný vítr a tvořily se sněhové jazyky. "Daří se nám udržet cestu sjízdnou, řidiči musí počítat se zbytky sněhu v levém jízdním pruhu a jezdit opatrně," řekl ČTK vedoucí střediska správy a údržby dálnice D8 Petr Zajíc.

Podle meteorologů by se počasí mělo zlepšit. V noci má být v Ústeckém kraji polojasno až oblačno, místy se sněhovými přeháňkami, zejména na horách. Nejnižší noční teploty klesnou na minus sedm až minus deset, na horách na minus 11 až minus 14 stupňů Celsia.