Partnerem jí je od roku 2001 turínský podnikatel Gregorio Marsiaj, se kterým má dva syny.

Hvězdnou kariéru dcery sekretářky a elektrikáře z Litvínova odstartovala v roce 1989 náhoda. Na mole při svazácké soutěži v oděvní tvorbě Mladý módní tvůrce si ji vytipovali spolupracovníci francouzské agentury.

Téměř ze dne na den se stala hvězdou mezinárodního formátu, když v reklamní kampani značky Guess vystřídala slavnou modelku Claudii Schifferovou. Na úplný vrchol se však vyšvihla díky kampani na zázračnou podprsenku firmy Wonderbra. Poté se objevila i ve slavném kalendáři Pirelli, účastnila se přehlídek či kampaní módních velikánů, v roce 2004 pózovala nahá pro časopis Playboy.

V roce 1996 provdala za bubeníka skupiny Bon Jovi Tika Torrese, se kterým se ale po pár měsících rozvedla.

Mladičká Eva Herzigová nevyhrála soutěž mladých krásek, jak se mylně v řadě zdrojů uvádí. Do roku 1989 to bylo dost nemožné, protože žádná soutěž krásy tehdy oficiálně neexistovala. Ale v roce 1988 už ji naopak mohli vidět lidé na mole pod vlajkou SSM, protože tehdy to ani jinak nešlo.

Na takové svazácké přehlídky v Praze, a jedna z nich se pod hlavičkou Mladého módního tvůrce například konala v Parku a oddechu Julia Fučíka a následně další rok v klubu ROH na Ministerstvu obchodu, chodily i profesionální manekýnky okouknout nejen módu ale i své mladé nastupující konkurentky.

Právě na svazáckém mole si také vytipovávala i možné nové tváře „Madam Kafe", jak se dámě zastupující francouzskou modelingovou agenturu v té době v Praze přezdívalo. Uvolňující se „vody komunistického Československa po perestrojce" nabízely pro módní showbyznys netušené možnosti. Naše děvčata byla ochotná předvádět za podstatně jiných podmínek než dívky ve světě. A vycestovat se složenou zálohou valut na účtě v bance už nebylo nemožné. Zájem francouzské módní agentky o krásné české tvářičky se rázem stal v republice veřejným tajemstvím a děvčata se na castingu předháněla v možnosti získat v zahraničí kontrakt.

Eva Herzigová nebyla jediná, která v té době do světa vyrazila a uspěla. Stejným kanálem cestovala například i Pavlína Němcová. A nejen tyto dvě, ale desítky další. Velmi často se ale po měsíci či dvou děvčata vrátila.

Mladý módní tvůrce – svazácká soutěž oděvních návrhářů – kategorie studentský a profesní kolektiv, profesionál jedinec a amatérský návrhář. Nejprve se konaly soutěže pouze v Liberci – na Výstavišti v pavilonu A. Pak se utvořila tzv. krajská kola a následně české finále v Kulturním domě v Liberci, a celorepublikové finále v Trenčíně.