„Jezdím dodávkou. Přes přejezd v Novosedlicích v Bystřické ulici musím na jedničku. Nechápu, proč ho neopraví či nezruší úplně," diví se Jaroslav Prokop z Teplic.

Stav přejezdu v Novosedlicích se nezamlouvá ani vedení obce. „Přejezd opravdu není v dobrém stavu a mám v plánu v nejbližší době oslovit SŽDC, aby zjednali nápravu. Dle mých zkušeností to ale asi bude dlouhé jednání," říká starosta Radoslav Bartůněk.

SŽDC v blízké době, ale opravu novosedlického přejezdu neplánuje. „Podle našich techniků není přejezd v havarijním stavu. I dílčí rekonstrukce by vyšla na stovky tisíc a moderní velká přestavba s gumovým povrchem na miliony. Musíme se chovat jako řádní hospodáři a opravu novosedlického přejezdu vzhledem k jeho lokálnosti bychom si jen těžko obhájili," uvedl tiskový mluvčí SŽDC Marek Illiaš.

Úsek železniční trati Telnice, Krupka, Novosedlice a Oldřichov u Duchcova zarůstá trávou a vlak tam jel naposledy před mnoha lety.

„Trať je podle mě v našem úseku už zcela mrtvá. Mělo by se rychle rozhodnout, co s tím dál. Občas se něco opraví, respektive přivede se opět k udržitelnému stavu. Koleje ale brzo zarostou a bude to už jen zátěž přírody," říká Zdeněk Matouš, starosta Krupky.

Nad stavem přejezdů jen může povzdychnout. Hlavně na Teplické ulici je už hodně v desolátním stavu.

Pryč jsou na Kozině i atraktivní víkendové turistické jízdy motoráčkem. Naopak stále aktivní jsou na trati zloději cenných kovů. V lepší kondici je úsek Kozí dráhy Děčín Telnice, ale mašinka tam stejně už přes rok nejezdí a to kvůli výluce způsobené pádem velkých kamenů na koleje v Dolním Oldřichově.