Původní majitel plochy je developer, který je v insolvenci. Insolvenční správkyně dlužníka se tak rozhodla pozemky prodat. "My jako město s tím nemáme majetkově nic společného, ale každopádně můžeme říci, že myšlenku vzniku domů podporujeme. Je to v územním plánu, připravené ke stavbě," řekl dnes ČTK krupský zastupitel Rostislav Kadlec. Podle něj by byla škoda, kdyby pozemky ležely ladem. "Vítáme každého obyvatele už na základě přerozdělování daní, protože daně jdou za člověkem tam, kde má své trvalé bydliště," řekl.

V lokalitě, kde se 73 zasíťovaných parcel prodává, stojí několik nových domů, další vybudovali lidé v jiných čtvrtích Krupky, kde se nachází nejdelší osobní visutá lanovka v Česku. "Kapacity mateřských školek a základních škol jsou plně obsazeny, v Bohosudově je plná mateřská a základní škola i gymnázium, kam samozřejmě dojíždí i studenti odjinud," uvedl Kadlec.

Zasíťované parcely mají rozlohu od 1000 metrů čtverečních do 2200 metrů čtverečních Libor Nevšímal z realitní kanceláře Naxos ČTK řekl, že všechny se budou prodávat jako celek. Jde tak o jednu z největších licitací pozemků v Česku v poslední době. Podle dražební vyhlášky musí zájemci složit před licitací dražební jistotu ve výši tři miliony korun. Dražba se uskuteční ve středu v Praze.

V Krupce, která leží mezi lázeňskými Teplicemi a Ústím nad Labem, žije zhruba 13.000 obyvatel. Míra nezaměstnanosti ve městě se pohybuje kolem 7,5 procenta, za celý Ústecký kraj byla na konci května 8,5 procenta.