Cena benzínu v regionu stoupala od konce loňského prosince, nafta zdražovala od poloviny ledna.

Od té doby cena benzin stoupla o 2,16 koruny za litr a nafty o 92 haléřů. Současné ceny jsou nejvyšší od loňského září.

Především kolem Teplic a Ústí nad Labem se dá natankovat i levněji, než je průměrná cena, protože v okolí jsou tři čerpací stanice levného řetězce Tank Ono a podobné ceny se snaží držet i někteří konkurenti. Nějaký čas nízké ceny vloni držela v Teplicích i společnost Shell, která už ale cenovou válku vzdala.

Například teplický hypermarket Albert nabízel 4. března naftu i benzin za 34,20 koruny za litr. Levnější než průměr je také čerpací stanice u Globusu v Ústí nad Labem, kde stojí litr benzinu 35,90 Kč a nafty 35,50 Kč. U stejného obchodního domu v Chomutově je sice nafta stejně levná jako v Ústí, benzin ale stojí o korunu víc.

Průměrná cena nafty se za týden o několik haléřů snížila na Děčínsku, Chomutovsku, Litoměřicku, Teplicku a Ústecku. Vůbec nejméně stojí na Lounsku (35,83 Kč/l). Benzin zdražoval na Litoměřicku, Lounsku a Teplicku, naopak na Chomutovsku a Mostecku průměrná cena o pár haléřů klesla. Nejlevnější je na Teplicku (36,39 Kč/l).

Řidičům z Ústeckého kraje tankujícím naftu se vyplatí pro pohonné hmoty zajet i přes hranice. Podle aktuálních informací na stránkách www.fuel-prices-europe.info za litr nafty zaplatí v průměru 1,388 eura (35,43 Kč). Benzin je stále dražší než v Česku, Super E10, který je obdobou Naturalu 95, se prodává v průměru po 1,571 eura za litr (40,11 Kč). Levnější jsou pohonné hmoty v Polsku, tam se ale vyplatí zajet jen obyvatelům Šluknovského výběžku. Motoristé tam za litr benzinu platí v průměru 5,59 zlotého (34,44 Kč). Nafta se prodává za 5,56 zlotého (34,25 Kč). (čtk)