Na Ústecku v Knínicích spadl strom na telefonní dráty, v Arnultovicích zase na dráty vysokého napětí. Na Litoměřicku ležel spadlý strom na silnici u Malešova. V okresu Teplice na silnici u Mlýnů.

V rámci celého Ústeckého kraje absolvovali hasiči mezi 22. a 8. hodinou 18 výjezdů, souvisejících s větrem. A u všech se jednalo o sražené stromy.

DRAMATICKÉ DĚČÍNSKO

Dramatičtější situace byla na Děčínsku, kde zasahovali sedmkrát - v Krásné Lípě, Falknově, Loučkách, Dolní Kamenici, Rumburku, Arnolticích a Děčíně – Novém městě. “V Krásné Lípě spadl strom na železniční trať. V Rumburku spadl strom na zaparkované auto,“ dodal mluvčí Marvan.

Podobné situace řešily jednotky i u sousedů. „V okresu Most řešili hasiči tři události: v Mníšku, Flájích a Klínech. Také tam spadly stromy na silnici,“ uvedl Lukáš Marvan, mluvčí HZS Ústeckého kraje. Po 18. hodině řešili lounští hasiči stejný problém v obci Smolnice.

Do Vysoké Jedle, Vejprt a Blatna vyjížděli v noci na dnešek, čtvrtek 13. července, hasiči v okrese Chomutov. Práci jim přidělal silný vítr, který zasáhl celý region a nejčastěji vyvracel stromy. To byl případ i Chomutovska, kde je hasiči museli odstraňovat z cest. Celkem si v této souvislosti připsali čtyři zásahy.

Dálnice, ilustrační foto
Dálnice D8 na hranicích stojí, osobní auta projedou po objížďce