VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Češi dávají přednost šunce a slanině

TEPLICE - Rautový stůl připravený podle nejmodernějších zásad obdivovali oficiální návštěvníci Gastrodnu 2007 v Hotelové škole v Teplicích. Nabízené lahůdky byly dle jednotlivých druhů naservírované na menších porcelánových a skleněných mísách a z masitých převládaly pokrmy z ryb a kuřecího masa.

3.12.2007
SDÍLEJ:

Gastroden na Hotelové škole TepliceFoto: DENÍK/Zdeněk Traxler

Uzeniny vedou

Podle Milana Nemravy, pod jehož odborným dohledem raut vznikal, Češi ale, stejně jako v minulosti, dávají přednost uzeninám. „Ač to zákazníci neradi přiznávají, stejně sáhnou nejčastěji po anglické slanině a šunce. Přitom i podoba rautových stolů podléhá módním trendům a už dávno se na nich uplatňují zásady zdravé výživy. Například se v daleko větším množství servíruje ovoce a zelenina v podobě salátů, které opravdu jdou na odbyt,“ konstatuje známý teplický hoteliér.

Vyřádí se

Dnes vychovává v hotelové škole své nástupce a zdůrazňuje, že skutečný Mistr kuchař se na rautovém stole doslova „vyřádí.“ „Rozhodně si nenechá ujít přípravu lahůdek z rybího masa, protože ty jen tak někdo neumí. Rybí výrobky musí být doplňkem každého pořádného rautu,“ tvrdí Nemrava, který rovněž působí ve funkci předsedy krajské sekce Asociace hotelů a restaurací.
Sýry nemohly chybět
Rautový stůl v teplické hotelové škole, která si u příležitosti Gastrodnu připomněla 35. výročí svého založení, nabízel například závitek ze zauzeného lososa na pomerančích plněný sýrem mascarpone, jehož chuť připomíná lučinu. Na druhé straně si skutečný gurmet mohl nabídnout například kuličky z nivy či vybrat z rozsáhlého sortimentu francouzských a uzených sýrů.
Jak pro ČTK uvedl vicemistr České republiky v přípravě rautu Roman Rumler: „Co jsem se učil v mládí, dnes už neplatí. Stále přichází něco nového.“

3.12.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Nádraží Moldava

Jednání o propojení Moldavy s Holzhau posouvá sesuv

Stále více lidí si pořizuje ježka jako domácího mazlíčka. Vhodný je k tomu například africký ježek bělobřichý. Pokud ale chcete „zachránit“ ježka z lesa či parku, zjistěte si nejprve, zda vaši pomoc skutečně potřebuje.

Ježci nabírají kila. Zvládnou to i bez lidí

Zelení: Celio si zapálilo svou skládku samo. Absurdní, reaguje společnost

Litvínov - Za srpnový velký požár na skládce Celio u Litvínova padlo trestní oznámení. 

Sedl si za volant, i když má zákaz řízení

Teplice - Porušení zákazu řízení auta bude muset u soudu vysvětlit 43letý muž, kterého v Trnovanech zastavili policisté z oddělení hlídkové služby.

AKTUALIZOVÁNO / SLEDUJEME ON-LINE

ON-LINE: Sleva za lístky, gel proti žloutence. Ústecký kraj volí poslance

Ústecký kraj - O 14 poslaneckých míst má v Ústeckém kraji zájem 565 registrovaných kandidátů na soupiskách 24 stran a uskupení. Kdo uspěje?

Obchodní ředitel FK Teplice Přemysl Hruška: Moje práce nikdy nekončí

Teplice /ROZHOVOR/ – Kdekdo vám poví, že současný sport je hlavně o penězích. Aby sportovní klub fungoval, musí být zkrátka finančně zajištěn.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení