.

„Vešel do dveří. Nejprve jsem si ho nevšiml. Seděl jsem na posteli a četl návod k lepidlu. Pak ale začal dělat rámus a vyhazovat mi věci ze skříně. Hledal peníze. Když jsem pak chtěl vzít do ruky telefon a volat o pomoc, utekl. Vzal mi jen klíče,“ popsal Deníku nepříjemné setkání se zlodějem téměř čtyřiadevadesátiletý Karel Ludvik Kohoutek.

Aby se předešlo další krádeži, musel si prý nechat vyměnit zámek z chodby. Nicméně i při naší včerejší návštěvě neměl dveře zamčené. „Čekám až mi přinesou oběd,“ argumentoval muž, který chodí o holi, je po několika operacích a navíc ještě nedoslýchá. Podle sousedů si za nezvanou návštěvu může sám, neboť často větrá místo balkonovými dveřmi tak, že nechá otevřeno dokořán na chodbu.

Majitele objektu se nám včera nepodařilo kontaktovat. Objekt je zamykatelný, lidé mají speciální čipy pro vstup. Takže je pohyb lidí kontrolovatelný. Musí tedy sledovat, koho do domu pouštějí. A navíc jsou na chodbách kamery. Některé z nich právě zachytily pohyb zloděje, takže policie zná jeho podobu. Teď po něm vyhlásila pátrání.

„Žádáme občany o pomoc při pátrání po pachateli, který 22. března v době od 15:45 do 16:00 hodin kradl v domově důchodců. Pachatel byl muž snědé pleti, věk kolem 35 let, vysoký asi 170 centimetrů, štíhlé postavy, měl krátké tmavé vlasy. Na sobě měl bílou mikinu se zapínáním na zip s dvěma černými pruhy na rukávech, na hrudi s číslovkou 70, tmavé kalhoty a na hlavě černou kšiltovou čepici,“ uvedl Daniel Vítek z teplické policie. Poznatky k této osobě nebo jejímu pohybu v dané lokalitě můžete nahlásit kdekoliv na policii.(pem)