„Spolupracujeme s fotbalovým klubem, na McDonald´s cupu bylo na Stínadlech 4,5 tisíce dětí, v létě pořádáme kulturní vystoupení venku na terase. Pro děti chystáme i výtvarnou soutěž. Máme Teplice rádi a říkáme si, že je naší povinností lidi stále něčím novým překvapovat," řekl nám ředitel teplické pobočky Michael Fridrich.

Právě s touto myšlenkou se shodl s generálním ředitelem Českého porcelánu Vladimírem Feixem. Ředitel Feix, který stojí v čele porcelánky už čtyři desetiletí je vizionář, který s neutuchajícím elánem stále hledá originální cesty a nápady, jak preciznost a tradici přizpůsobit všem generacím i trendům budoucnosti. Teď se dubská porcelánka například představí na veletrhu ve Frankfurtu s tetovaným a pískovaným porcelánem.

Když se tihle dva pánové sešli na vánočních trzích, domluvili se, že společně udělají pro Tepličany něco, co nikde jinde nemají. „Řekli jsme si, že lidi, kteří se přijdou rychle občerstvit, trochu pozastavíme. Když dostanou kávu ne v kelímku, ale v cibulákovém hrnku, jehož dekor se těší oblibě už 275 let, neodolají a dobrou kávu si vychutnají v klidu a v pohodě," vysvětlil nám Vladimír Feix.

Že to byl dobrý tah nám potvrdil i Michael Fridrich. „Samotného mě překvapilo, že nejzajímavější reakce přicházejí od nejmladší generace, která má cibulák zažitý vystavený u babičky na poličce. Ale život je příliš krátký na to, abychom se na porcelán dívali jen za sklem, to by byla strašná škoda. Přišli sem dva kluci, vypadali jako David Beckhama a na presíčko v cibuláku reagovali, že je to bomba," směje se ředitel. Mladí sem ostatně přicházejí oslavit i své úspěchy, případně zajíst neúspěch. Jako v případě pololetního vysvědčení, kdy se v Mc Donald´s vystřídalo v restauraci, která má kapacitu stovku míst, dva tisíce hostů.

V teplickém Mc Café si teď můžete vychutnat některou z kávových specialit nebo čaje nejen z porcelánu s cibulovým vzorem, ale navíc vás obslouží i stylově oblečený personál. Celorepublikovou akci lidovek tu prostě pojali po Teplicku originálně a s hrdostí k tomu, co zdejší region ve světě proslavilo. Někteří z vás měli možnost i ochutnat pravou ředitelskou kávu. To když Vladimír Feix v slušivé zástěře připravoval pod vedením Michaela Fridricha kávu i s obrázkem. Byla to pro něj premiéra. Late art techniku zdobení kávy prý ještě, i když už si v životě zkusil ledacos, neovládal.(ot)