„Sbírka Srdíčkové dny patří k našim dlouholetým, tradičním a velmi oblíbeným projektům, kterým se v o.p.s. Život dětem věnujeme od samého počátku založení. Každoročně chceme pomoci velkému počtu nemocných dětí z celé České republiky a přispět tak ke zlepšení jejich zdravotního stavu a k usnadnění jejich mnohdy velmi nelehkého života. Pokud i vám není jejich těžký osud lhostejný, zapojte se do naší podzimní sbírky. Připravili jsme pro vás opět mnoho drobných dárků, které si můžete od pondělí do pátku od našich laskavých dobrovolníků zakoupit," říká ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

Srdíčkové dny probíhají třikrát do roka na jaře, na podzim a v zimě. Pravidelně se do této sbírky zapojují studenti středních škol a učilišť, základních škol, dětské organizace i mnohé firmy. Od roku 2000 díky dárcům Život dětem, o.p.s. obdarovala stovky vážně nemocných dětí po celé České republice v celkové výši 158 110 381 Kč.

„V loňském roce se nám podařilo obdarovat vážně nemocné děti částkou ve výši 15 858 309 Kč a pevně věříme, že letos to bude podobné. Vybrané finanční prostředky budou použity na nákup nejrůznějších zdravotnických pomůcek (např. invalidních vozíčků, kočárků, chodítek), ošetřovacího materiálu a k úhradě ozdravných a rehabilitačních pobytů pro vážně nemocné děti, o které rodiče pečují v domácím prostředí," dodává Maria Křepelková.

Život dětem je obecně prospěšná společnost, která existuje od r. 2000. Jejím posláním je pomoc nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem v rámci celé ČR, které se ocitnou v obtížné životní situaci a potřebují odbornou pomoc a podporu svého okolí. Mezi nejznámější projekty patří sbírky Srdíčkové dny a benefice Srdce pro děti.