„Projíždím Duchcovem docela často. Poslední týden jsem tam moc pracantů neviděl. Asi si vzali dovolenou,“ řekl ironicky řidič Pavel z Teplic.

VRÁTÍ SE V PONDĚLÍ

Dělníci s těžkou technikou se vrátí na místo zase v pondělí. „Práce pod povrchem nejsou moc vidět, ale zaberou hodně času. Přípojky některých sítí nebyly v úplně dobrém stavu a s napojením byl docela problém,“ řekl starosta Duchcova Zbyněk Šimbera.

Na stavbě kruháče se nepracovalo zhruba dva týdny. Termín dokončení do konce listopadu letošního roku podle starosty v ohrožení není.

„Nemám informace od firmy, která stavbu provádí, že by to neměla stihnout,“ nechal se slyšet Šimbera.

Práce si už vyžádaly změnu přednosti na Teplické ulici. „Řidiči musí být obezřetní zejména v Teplické ulici, která je v úseku od budovaného kruhového objezdu až po ulici Družby vedlejší, tudíž auta vyjíždějící z ulice Družby jsou na hlavní,“ vysvětlil starosta.

Rekonstrukce Masarykovy ulice v Trnovanech.
Oprava dopravní tepny měsíc stála. Kvůli skryté dlažbě

Žádné zásadní nehody se v souvislosti s budováním kruháče v Duchově nestaly. „Nějaké ťukance byly, ale velké nehody ne. Nejhorší bylo si zvyknout na nové značení pro místní řidiče. Ti jezdí zpravidla popaměti a značky lehčeji přehlednou,“ dodal starosta.

Proti původnímu plánu staveništěm už neprojíždí krajské „zelené“ autobusy. Policie doporučuje sledovat a respektovat značení objízdných tras. Dopravu v místě hlídá i duchcovská městská policie.

STRÁŽNÍCI ROZDÁVAJÍ POKUTY

„V místě stavby a na objízdných trasách hlídáme dodržování zákazu státní a zastavení. Při řešení přestupku jsme nekompromisní a rozdáváme pokuty. Musíme zajistit stoprocentní průjezdnost,“ vysvětlil velitel Městské policie Duchcov Josef Hulín.

Zcela odkloněna je mimo město nákladní doprava. Cestující si musí dát stále pozor na změnu umístění zastávek. Zastávky Duchcov, Osecká jsou pro oba směry přesunuty do zastávky MHD Duchcov, Nerudova. Zastávka linky 501 pro směr do Oseka a vystoupení zastávka linky 483 Duchcov, nemocnice jsou přesunuty do zastávky MHD Duchcov, Osecká.

Cílem stavby je zpřehlednit dopravní situaci a zajistit větší bezpečnost řidičů i chodců. Denně tímto dopravním uzlem projede na 17,5 tisíce aut. Nový kruháč bude splňovat veškeré požadavky na průjezd všech typů auto tedy i kamionů a autobusů. Postavit kruháč doporučil i dopravní inspektorát.

Kruháč bude celkově stát 15,6 milionů korun. Duchcov má připraveny tři miliony korun, zbytek platí Ústecký kraj.

Křižovatka v Duchcově, která dělá řidičům problémy. Zvýšit bezpečnost má kruháč. Budovat se začne asi v roce 2016.
Stavba kruháče v Duchcově začíná. Dopravu čeká omezení