Dalšího vloupání se pak dopustili po týdnu, kdy v Teplicích v Proseticích vylezli na střechu tamního supermarketu Penny, odstranili střešní krytinu a následně jeden z podezřelých vnikl do prodejny, kde z trafiky odcizil trezor s finanční hotovostí, dobíjecími kupony a losy a tabákové výrobky. Jeho spolupachatel lanem vytahoval lup na střechu, odkud jej potom společně odnesli. Kořist poté prodali a peníze použili pro svou potřebu.

Klec spadla o uplynulém víkendu, kdy se oba muži vydali na lup znovu. Po předchozí společné dohodě vylezli po žebříku na střechu budovy supermarketu Penny na Masarykově ulici, kde následně odstranili střešní krytinu a po překonání izolační vrstvy vnikli stropem do prostor prodejny, kde ze stánku odcizili cigarety, doutníky a další tabákové výrobky, které si naskládali do připravených pytlů.

Tady ale nakonec sklapla past, protože je přímo při činu zadrželi policisté. „Oba muži byli obviněni z přečinu krádeže, policisté podali podnět k jejich vzetí do vazby, který soudce akceptoval," uvedl Daniel Vítek z teplické policie.

Za mřížemi teď čekají na soud, hrozí jim až pětiletý trest odnětí svobody.(dav, pem)