"Kvůli hlouposti jednotlivce bylo tolik lidí v pohotovosti… Díkybohu se nikomu nic nestalo. Pochopí někteří, že trám nebo železná traverza za smrt v sutinách nestojí? Dík patří všem klukům od hasičů i psovodům a jejich čtyřnohým kamarádům. A všem, co nějakým způsobem pomohli. Děkuji," řekla starostka Duchcova Jitka Bártová.

Budova starého nádraží je v dezolátním stavu. Spodní okna a vchody jsou zazděné. Do budovy se dá dostat z boku. Ten je z části rozbořený.  Okolo jsou betonové zábrany, aby nějaká auta neparkovala přímo pod budovou, která vypadá, že už moc dlouho nevydrží. A právě pátek odpoledne toho bylo důkazem. Objekt starého nádraží před časem koupilo město Duchcov. (viz níže)

Mnohokrát se tento objekt stal cílem pro nájezdy zlodějů. Už tam teď v podstatě nebylo co ukrást. Ale protože svědci, kteří událost nahlásili, slyšeli prý před pádem střechy nějaké bouchání v objektu, byl na místo povolán také pes vycvičený speciálně pro vyhledávání lidí v sutinách. 



Staré nádraží v Duchcově.

PSALI JSME…

Přinese investor „blázen" desítky milionů?
Duchcov – Radnice v Duchcově před časem odkoupila od Správy železniční a dopravní cesty zdevastovanou budovu bývalého vlakového nádraží. V podstatě ruinu získalo město za 340 tisíc. Na jeho renovaci budou potřeba desítky milionů korun.
Hlasování v zastupitelstvu o koupi bylo tehdy jen těsné. Kritici upozorňovali na to, že peníze se daly využít smysluplněji například na opravy chodníků či veřejného osvětlení. Inzerát, že Duchcov hledá investora, který nádraží opraví, stále visí na oficiálním webu města. „Hledáme investora – osobu či společnost, která je kreativní, má přehled, nápady a odvahu a buď balík peněz nebo chuť finance hledat prostřednictvím dotačních titulů či dalších donorů… Hledáme patriota a trochu blázna, který má srdce i duši. Hledáme někoho, kdo by uměl zbytku starého duchcovského nádraží vrátit život, někoho, kdo má vizi," uvedla starostka Duchcova Jitka Bártová.
Starostka by ráda viděla v přízemí opraveného nádraží muzeum telefonu. Právě na tomto nádraží proběhlo první telefonické spojení v Čechách. To se psal rok 1881!