Jak se to má dělat předvedl v exhibici v Dubí tým Workout Mělník. Na parkovišti před Domem porcelánu s modrou krví vyrostla mobilní tělocvična z ocelových trubek.

Během dopoledne předvedli sportovci z Mělníka sestavy, při nichž se tajil dech. Přes dvě stovky lidí, převážně školáků, pobavilo na akci, kterou pořádala Městská policie Dubí a město Dubí v rámci programu prevence kriminality MV ČR, i vystoupení roztleskávaček Basta cheerleaders.

„Přišlo se podívat hodně mladých lidí, školáků. Krásně vyšlo počasí. Na akci byly kladné ohlasy," uvedl velitel MP Dubí Tomáš Pykal.

V Dubí by rádi podobné venkovní hřiště s posilovacími prvky měli natrvalo. Uvažují o jeho výstavbě ve Sportovní ulici poblíž haly. „Již delší dobu podporujeme opravy našich sportovišť. Děláme to postupně dle našich finančních možností. Na konci minulého roku byla dokončena rekonstrukce sportovní haly v ulici Sportovní. Zmodernizovat bychom chtěli i zavlažování našich sportovních travnatých ploch. Myšlenka koutku pro venkovní cvičení tzv. street workout se nám líbí již delší dobu. Věříme, že se nám podaří na něj získat dotaci," řekl starosta Dubí Petr Pípal. Cvičení výhradně ve venkovním prostředí pomocí různých cviků kalisteniky je známý tisíce let. Základy najdeme v řecko-římské gymnastice. Nejvíce však kalisteniku proslavili herci připravující se na role spartských bojovníků ve filmu 300: Bitva u Thermopyl.

Venkovní hřiště s posilovacími prvky zprovoznili minulý rok o prázdninách v Teplicích. Na dětském hřišti u Zámecké zahrady je workout za 420 tisíc korun, vše uhradilo město Teplice. Zájem o hřiště je vždy, když je slušné počasí. „Máme pozitivní reakce," říká Hynek Hanza, náměstek teplického primátora. „Další fitness či workout plánujeme letos vystavět v rámci investice ve vnitrobloku A. Staška nové parkoviště, dětské hřiště, workout a parkur. Realizace je naplánována na srpen-září 2015." (kos,pem)