O několik dní později po něm opět požadoval peníze a hned začal poškozeného prohledávat. Z kapsy mu vyndal mobilní telefon a zároveň mu opět vyhrožoval násilým, pokud přepadení oznámí někde na policii. Při dalším setkání na ulici přišel s tím, že nutně potřebuje peníze a nutil svého donátora, aby vzal doma peněženku své babičce. Doprovodil poškozeného, který mu to ze strachu přislíbil, k bytu jeho příbuzných a vzal mu klíče s tím, že si je bere do zástavy, než dostane peníze. Co následovalo, je na snadě. Použil klíče a vykradl byt.

Ani poté agresor nepřestal se šikanou. Opět si počkal na mladíka. Když ten ho pak poprosil, aby ho už nechal, uslyšel jen výhrůžky, že bude bit. Když se mladík pokusil o útěk, násilník ho dostihl, chytil za ramena a hlavou ho udeřil do nosu, až se mu spustila krev.

V lednu se pak útočník dal na jinou trestnou činnost. Zaklepal například na dveře školní ubytovny a tomu, kdo mu otevřel, řekl, že si jde vzít věci místo peněz, které mu údajně dluží jeho spolubydlící. Poté si do tašky začal balit boty, trička a kalhoty, které v pokoji našel, přibral i dvě kovové činky a tašku s věcmi v hodnotě kolem 6 tisíc korun pak vyhodil z okna. Tentýž den se ve stejné ubytovně vloupal do jiného pokoje, ze kterého odcizil oblečení, kosmetiku a další věci v hodnotě přes sedm tisíc korun.

Okradení hned vše oznámili na policii, a když se to podezřelý dověděl, rozhodl se pomstít.

Počkal si na mladíka, který ho na ubytovně pustil do pokoje a svědčil proti němu na polici, udeřil ho pěstí do hlavy a nutil ho, aby vzal krádež věcí spolubydlícího na sebe.

Pod hrozbou dalšího napadení ho poté prohledal a odcizil mu z kapsy přes tisíc korun.

Mladý lupič se nedostal do křížku se zákonem poprvé. Už v minulosti byl trestně stíhán za vloupání do objektů, vykradl například sklepy, restauraci, neobydlený dům, nebo byt.

Neváhal okrást ani malé dítě. Roční holčičce, kterou mu její matka na chvilku svěřila, aby ji pohlídal, odcizil z uší zlaté náušnice, které potom prodal.

Jelikož se policisté důvodně domnívali, že v případě vyšetřování na svobodě by obviněný v páchání trestné činnosti pokračoval a ovlivňoval případné svědky, podali podnět k jeho vzetí do vazby.

Pokud bude mladý lupič odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody až na deset let. (dav)