Jen připomeňme, že kromě Zámecké to je lokalita na Šanově II pod školou, také třešňový sad pod hotelem Panoráma, oblast Vápenky v Řetenicích, prostor u vodojemu na Nové Vsi, dále také místo na Stínadlech po bývalém zimním stadionu, nebo nad plynárnou v Proseticích na úpatí dřívějšího broskvového sadu.

U lidí, kteří se zapojili do diskuzí na facebooku Deníku, kde jsme odkazovali na článek o možných místech koupaliště, převládal zájem o obnovení provozu plovárny Zámecká. Jako argumenty uváděli diskutující nostalgii, ale i snadnou dostupnost pro všechny, a to především pro maminky s kočárky a malými dětmi.

Nicméně se zde bavíme dnes již o soukromém areálu. Nikoli městském, jak tomu bylo do roku 1999.

Koupaliště v Zámecké zahradě v Teplicích mělo vodu v bazénu naposledy v roce 1996. A to už byla hodně prodělečná sezona. O rok později už zůstalo bez vody. A debatovalo se, co s ním dál. Město mělo k dispozici finanční rozvahu na základní rekonstrukci, ve výši třicet milionů korun. Ta ovšem počítala pouze se s natřením bazénu, také původních dřevěných převlékáren a dalších budov zázemí. A opravou přítoku, kde unikala voda.

Kde a kdy budou mít Tepličané nový otevřený bazén, a zda se vůbec bude koupaliště realizovat, na to je předčasné nyní odpovídat. Každopádně sedm vytipovaných míst existuje.

ČTĚTE: Sedm vytipovaných míst na koupaliště