Ples bude už příští měsíc, hned 1. dubna, přičemž podle primátora Hynka Hanzy to není žádný apríl. Stejně jako v minulosti bude mít městský bál dobročinný podtext. Výtěžek ze vstupného poputuje totiž dvěma veřejně prospěšným organizacím. „Jsou to Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Teplicích a spolek Anidef, který provozuje útulek pro opuštěná zvířata,“ konstatoval primátor.

Vstupenka na ples stojí 400 korun. V programu je například Big Band teplické konzervatoře. O muzikálové melodie se postará Josef Vojtek. Součástí večera bude módní přehlídka i řada tanečních vystoupení, chybět nebude diskotéka, v pivnici bude Lepší večer. Programem provede moderátor Vojtěch Bernatský.

Lázeňská sice nedosáhne takových rozměrů, jak tomu bylo v minulosti, ale bude rozhodně větší než v posledních dvou komorních letech. Jak to bude v létě probíhat už naznačilo vedení města. 868. ročník Zahájení lázeňské sezony bude probíhat ve dnech 27. až 29. května v rozsahu tří scén. Na Ptačích schodech, Za domem kultury a v Mušli v šanovském parku. Další hudební produkce pak bude v altánu u Zahradního domu, kde by se měly představit zahraniční kapely. „Oproti minulosti dochází trochu ke změně programu na scéně Za domem kultury, na které bude program rozšířen také o páteční program,“ zmínil náměstek primátora Jiří Štábl.

Olympia Teplice
Olympia v Teplicích slouží už dvacet let, k výročí chystá výstavu aut

Oproti dřívější tradici bude méně stánků. „Prodejci budou nasměrováni hlavně do prostranství parku ve středu města. Pouťový charakter akce bude kultivován na kulturně společenskou akci,“ poznamenal Štábl.

Součástí slavností bude také historické tržiště na Zámeckém náměstí a doprovodné akce v Zámecké zahradě, na které jsou návštěvníci slavností z minulosti navyklí. Na rozdíl od předchozích let nebude celé centrum města dopravně uzavřeno.

Na Lázeňskou naváže ještě další letní produkce. V druhé polovině června by to měly být Teplické Terasy, což je kulturně společenská akce postavená na principu loňských vystoupení u teplických restaurací. A pro doplnění ještě jedna informace, 14. května bude v zámecké zahradě v blízkosti Zahradního domu probíhat Zahájení turistické sezony Ústeckého kraje. Na akci se bude podílet destinační agentura Krušné hory.