V druhé řadě pak mají peníze natéct do Tepličany požadované modernizace aquacentra a výstavby kilometrového okruhu pro bruslaře a skateparku na Angeru.

DO DLUHŮ SE NEPŮJDE

I když lázeňské Teplice plánují příští rok hospodařit se schodkem 307 milionů korun, do mínusových hodnot se nedostanou. Ztrátu pokryjí z úspor z minulých let. O návrhu připraveného rozpočtu, který zveřejnilo město na webových stránkách, budou rozhodovat zastupitelé. Den D bude příští pátek.

Padesátitisícové město nemá zimní stadion už několik let. Ruiny toho původního srovnaly definitivně se zemí na přelomu loňského a letošního roku bagry. Nový stadion by měl být vedle sportovní haly, v rozpočtu na příští rok je na stavbu vyčleněno 94 milionů korun.

Město chce příští rok začít s opravou aquacentra. Náklady na první etapu se odhadují na 60 milionů korun.

„Projekt máme hotový a můžeme v příštím roce soutěžit zhotovitele a zahájit přestavbu," uvedl Hynek Hanza, náměstek teplického primátora.

Vlastní práce nemohou probíhat za provozu, takže se počítá s přerušením provozu. „Ale pouze na nezbytně nutnou dobu, zatím jsou předpoklady cca 6 měsíců," doplnil Hanza.

Celkem 40 milionů korun je v rozpočtu naplánováno na výměnu vzduchotechniky v domě kultury. Je také připravena rekonstrukce foyer budovy, stát to má devět milionů korun.

Vybuduje se další sportoviště na Angru. Vznikne nová kilometrová okružní trasa pro bruslaře a také skatepark. „Přípravné práce tu máme už hotové. Začneme hned po zimě. Dokončení v červnu 2017." Uvedl náměstek primátora.

Investovat chce radnice i do oprav silnic, dětských hřišť či kamerového systému městské policie.

V plánu je pořízení dvou nových trolejbusů do vozového parku MHD za 26 milionů korun.