Letošní jedenáctý ročník se opět velice podařil a diváci si mohli užít téměř sedmdesáti párů z celé České republiky. Tuto akci si již začíná zapisovat do svého kalendáře stále větší počet špičkových párů. Své umění představili tanečníci z Prahy, Ústí nad Labem, Kladna, Chvaletic, Loun, Berouna, Mostu, Chomutova, ale i Liberce, Kralovic, Zbraslavi a dalších tanečních měst České republiky.

„V soutěži se netradičně hodnotí každý tanec samostatně. Těší nás, že kvalita zúčastněných párů je rok od roku vyšší a nechybí ani páry mezinárodní třídy „M". Vnímají tuto soutěž jako příležitost k ostrému startu poté, co celé prázdniny ladili formu na desítkách soustředění. Do Teplic se rádi vracejí pro výjimečnou atmosféru, kterou místní publikum a jejich fanoušci dokáží navodit a motivací pro maximální taneční výkony soutěžících jsou jistě i ceny, o které páry jak v odpolední části soutěže, tak v soutěžním galavečeru bojují," uvedl Petr Macek z tanečního klubu Styl Dance Teplic, v jehož režii se soutěž koná.

Domácí klub nasadil do soutěže rekordních 14 tanečních párů, z nichž se nejlépe umístil taneční pár Tomáš Vojíř se svou partnerkou Bárou Konszkou, který získal bronzovou příčku v kombinaci v dospělých párech. Vynikající výkon předvedl také Lukáš Belo se svou partnerkou Kateřinou Hanzlíkovou, který ve večerním finále skončil po urputném boji s nejlepšími páry na čtvrtém místě.

Výborné výkony předvedli také domácí junioři především zásluhou tanečních párů Jan Macek Anna Ctiborová, Jan Pecha Nelly Antalovicszová, Jan Benedikt Štěpánka Drobná, Jakub Novotný Evelína Donici, Petr Vengrynský s Laurou Kopeckou, Vít Rajdl Natálie Kulhánková a Adam Lasík s Timeou Malátkovou, kteří se po skvělých výkonech probojovali v silné konkurenci do semifinále.

Všechny páry TK Styl-Dance Teplice se na nadcházející sezónu tvrdě připravovaly pod vedením svých domácích trenérů na tanečním soustředění v jihočeských Hlavatcích.