Tentokrát se jednalo o slavnostní oběd u příležitosti první zahraniční návštěvy slovenské prezidentky Zuzany Čaputové. A jak to probíhá? Studenti jsou hned po příjezdu na Hrad rozdělení do různých funkcí a dostanou svůj úkol. Následuje nácvik na banketovou obsluhu a poté samotná akce.

Teplická hotelovka obsluhovala na Hradě slovenskou prezidentku.Zdroj: Archiv školy

Menu obsahovalo: teplý předkrm gratinovaný kozí sýr na trhaném salátu s pomerančovým dresinkem; hlavní chod candát pečený na másle a kmíně se zámeckými bramborami a máslovou zeleninou; desert čokoládová zmrzlina s čerstvým lesním ovocem. Podávala se moravská vína a káva. Studenti hotelové školy obsluhují na Hradě tradičně a je to pro ně cenná zkušenost.

Jana Vachoušková, zástupce ředitele hotelové školy