Vánoční písně si zazpívalo v okrese na 500 lidí. Zastavit se v předvánočním shonu a připomenout si koledy, které jsou krásným odkazem našich předků,  přišli lidé i do obchodního centra Galerie Teplice.

Koledy a vánoční písničky tu zpívaly děti z mateřských škol sdružení do Pramínku a pěvecký sbor Písklata ze ZŠ Maršovská, které na klávesy doprovázela Markéta Loskotová. Závěrečné vystoupení pak patřilo studentům Konzervatoře Teplice a jejich krásným hlasům a hudebním nástrojům.

V Oseku si užívali vánočních tradic.
FOTO: V Oseku si užívali vánočních tradic a hledali ukryté pohádky

Zpívali i rodiče, zapojili se i náhodní kolemdoucí, kteří zrovna v Galerii nakupovali vánoční dárky. Někteří uronili slzu dojetím. Rodiče a příbuzní byli především podporou pro malé vystupující. „Přišla jsem podpořit vnučku, která tu vystupuje. Je to moc pěkné si takhle společně zazpívat koledy, které na rozdíl od nás nestárnou,“ usmívala se Drahuše Poláčková z Teplic.

„Rádi jsme si s Vámi zazpívali, těšíme se, že si to za rok zase zopakujeme,“  popřála nám pohodové vánoční svátky sbormistryně Pramínku Táňa Spodniaková.  Děti už dnes čeká další vystoupení na Vánocích s Arkadií a nebudou chybět ani na Vánočních trzích.

Z Galerie jsme vysílali živě přímo přes facebook Teplického deníku.

Nezpívalo se ale pouze v Galerii.  Koledy s námi zpívaly také děti ve školce v Jeníkově, v Pastelce v Proboštově a na Gymnáziu a Střední průmyslové škole v Duchcově.

Koledám budeme věnovat i následující číslo týdeníku SMĚR.

Další video a fotky z akce najdete ve fotogalerii.

Ilustrační foto.
Řidič náklaďáku usmrtil v Bílině ženu. Z místa ujel, policie hledá svědky