„Cílem je udělat město přitažlivějším pro lázeňské hosty a turisty," zdůrazňoval tehdy primátor. Lidé zde neplatí za svoz komunálního odpadu, zrušen byl poplatek za předzahrádky restaurací, i lázeňský poplatek. Město snížilo i poplatky za psy.

Zdálo by se, že vše funguje bez problémů. Ovšem ne všude tomu tak je. Příznivě teď příliš nekoukají podnikatelé v ulici U Kamenných lázní, v lázeňské čtvrti Šanov I. Už v loňském roce museli akceptovat výkopové práce, které tu prováděla soukromá firma kvůli pokládce nového potrubí. A teď tu marně, v dubnu, po nepříliš mrazivé zimě, kdy už je prakticky sezona předzahrádek, čekají na finální úpravu silnice.

Současný stav je takový, že díry jsou zasypány a na povrchu je směsice kamínků s drtí až práškem. Každé auto, které tudy projede, za sebou zanechá bílý oblak prachu. A to vše dýchají ti, kteří tu hledají odpočinek na lavičkách a nebo v předzahrádkách.

Ivana Müllerová z teplického magistrátu vidí nápravu nejpozději do konce měsíce. Provozovatelé tamních gastropodniků už teď ale zuří, že jim to odlákává zákazníky.(pem)

K ulici u Kamenných lázní se rozjela diskuze i na facebooku. Vybíráme…

Co kdyby to byla pěší zóna?

PJ. Benda:Kritika ohledně úpravy silnice je oprávněná, akci měl dokončit investor v dřívějším termínu.Budu se tázat, jaké má město v současné době právní prostředky na další postup. Je to otázka chybného rozkladu situace ze strany investora.

PJ. Šimková:Bohužel běžná praxe v naší zemi. Vůbec mě to nepřekvapuje. Štve mě to ale taky, jako řidiče i jako potenciálního zákazníka, protože za těchto podmínek si na terásku své oblíbené cukrárny bohužel sednout nepůjdu. A nejsem sama.

PP. Horák:Klidová zóna, pinglové tam lítaj po silnici mezi autama sem a tam s roznáškou. Děti mezi kočárkama a na kolech. Jen co se něco stane! Kdo to tam plánoval? Jak by tam slušela dlažba, pěší zóna a vjezd pouze zásobování dopoledne. O bezpečnosti ani nemluvě!

PT. Jarolím:To je pravda. Bylo by hezké tam udělat peší zónu, auta nechat parkovat na druhé straně napříč (jedno vedle druhého) a mezi tím odkrýt třeba na padesáti metrech tekoucí potok a udělat jeden dva mostky. Málokdo ví, že Šanov má o 30% menší vlhkost, než je ta průměrná.