Ženský! Svaly budou makat u Aquacentra
Teplice – Lázeňské město se v sobotu odpoledne stane centrem svalnatých borců. Na parkovišti u plavecké haly v Šanově se uskuteční Teplický Strongestman 2013. Uvidíte zde ty největší a nejsilnější borce nejen z České republiky, ale i špičkové závodníky ze Slovenska, Ukrajiny a také Rakouska. Utkají se v silových úkolech. Například budou v sedě přitahovat kamion na laně. Soutěž s doprovodným programem začne ve 14 hodin.

16. ročník folk – country – bluegrassového festivalu Babí léto se koná v sobotu od 12 hodin na Kyselce v Bílině.  Těšit se můžete např. na kapely Passage, Křáp, Poutníci, Ivan Mládek a Banjo Band, Bob a Bobci, Monokl, Sem Tam a řadu dalších. Program na stránkách města Bíliny.

Železný hasič v Mikulově - Sbor dobrovolných hasičů Mikulov v sobotu pořádá  soutěž s názvem Železný hasič pod černou sjezdovkou v areálu Sport centra Bouřňák. Na účastníky čeká šest disciplín, které prověří jejich síly a  dovednosti  – natažení hadic, prolézání Avií, tahání 75 kg figuríny, hammer box a nakonec běh  po černé sjezdovce. Soutěž začíná v 10 hodin, parkovat můžete před hotelem Cepín.

Osek, farmářské trhy – V sobotu se  od 8:00  do 11:00 hodin konají na parkovišti Tyršova ulice v Oseku farmářské trhy. Přislíben je prodej pečiva ze soukromé pekárny  z Dubí, výborné salámy, uzená masa, zabijačkové speciality, zabijačkový guláš, paštiky, koňské karbanátky z řeznictví U Mandinců Most, koření, čerstvá zelenina, brambory, cibule a česnek, ovoce a další.

Bazárek oblečení pro děti - V Základní škole Koperníkova v Teplicích se v sobotu od 9 do 12 hodin koná  akce s názvem „Bazárek naživo". Maminky, které chtějí prodat, koupit nebo vyměnit oblečení (podzim / zima), hračky a jiné potřeby pro děti od narození do 15 let, tak mají ideální příležitost.  Poplatek za prodejní místo činí 50 Kč.
Návštěvníci mají na bazárek vstup zdarma. Na akci můžete dorazit také s nepotřebným oblečením, které chcete darovat. Věci poslouží maminkám v nouzi z Azylového domu pro matky s dětmi Agapé v Krupce.
Akci  „Bazárek naživo" pořádá teplické občanské sdružení Máma, o.s.
Teplické Planetárium bude otevřeno po dobu konání bazárku a to od 9 do 12 hodin s možností zanechat tu děti na promítání pohádek a souhvězdí a v klidu si jít nakoupit věcičky od maminek na nadcházející sezónu.

Přijďte si v sobotu do teplického zámku vyrobit maňáska - Výstava v prostorách teplického zámku připomíná 60 let fungování místního maňáskového divadla. Soubor vznikl původně při Okresním ústavu národního zdraví, přes personální i prostorové potíže přežil dodnes. Expozice, která bude otevřená do 13. října, představuje loutky z nejslavnějších představení souboru včetně teprve připravovaného Dlouhá, Široká a Bystrozraká.
A pozor: Při prohlídce výstavy si mohou návštěvníci vyzkoušet i práci loutkoherce, k dispozici je malé jeviště s několika maňásky. V sobotu se v rámci výstavy od 14 do 16 hodin koná dětská dílna, kde bude možné si maňáska vyrobit. Tak využijte příležitost a přijďte.

A pozor na uzavírky: Z Prosetic a také Šanova I se v sobotu a v neděli nedostanete do centra Teplic po Mlýnské ulici. Ta totiž bude uzavřená.
Silničáři zde budou pokládat nový asfaltový koberec.