Na nejmenší kontinent světa poputuje plný kontejner speciálních keramických toalet pro bytový komplex. Jde o historicky druhou zakázku teplické firmy pro australské zákazníky. Keramička se 130letou historií musela kvůli obchodu projít speciální certifikací. Tu přímo na místě provedli australští odborníci.


„Výrobu toalet jsme dokončili před několika týdny. V současné době se připravují dokumenty pro odeslání zásilky přímo k zákazníkovi do Austrálie. Jde o celý kontejner našich výrobků, které jsou určeny pro bytový komplex v Austrálii," vysvětlil ředitel závodu Pavel Šlambora.


Pro teplický závod to není první export do Austrálie. První takovou zakázku získala keramička vloni. „Abychom mohli naše výrobky prodávat na australský trh, musela kompletně naše výroba projít speciální certifikací AS, abychom mohli použít místní značku Watermark," řekl ještě Pavel Šlambora a dodal: „Jsme na naše vývozy do Austrálie docela hrdí. Jednak kvůli objemu zakázky, ale především proto, že Austrálie je tím nejvzdálenějším místem, kde lidé každý den používají výrobky od nás z Teplic."


Pro keramičku jsou exporty na náročné zahraniční trhy důležitou součástí výrobní strategie. Své výrobky vyváží do celého světa a to i na trhy, které platí v oblasti sanitární keramiky za ty nejnáročnější. Jde především o Německo, Francii, Anglii nebo Švýcarsko. Vybavení z Ideal Standard má například i nejvyšší mrakodrap v Londýně.

Ideal Standard

----------------------

Ideal Standard a.s. Teplice je přední výrobce sanitární keramiky s více než 130 let dlouhou historií. V meziválečném období se tato továrna proslavila pod značkou Ditmar-Urbach, po znárodnění v roce 1948 byla známá jako SPOJKER, Spojené keramické závody Teplice. Od roku 1992 patří pod nadnárodní společnost Ideal Standard Europe, leadera na trhu sanitární keramiky a zařízení koupelen, kuchyní a wellnes.
Ideal Standard a.s. Teplice zaměstnává kolem 600 zaměstnanců a své výrobky vyváží do desítek zemí celého světa. Kromě výroby se továrna zabývá i vlastním vývojem a v současnosti chystá na sedmdesát vývojových projektů. (mj)