Jedenašedesátiletá profesorka utrpěla vážná zranění a vrtulník ji musel transportovat do nemocnice v Praze. Na místě jsou rakovničtí policisté, na místo také vyjela středočeská kriminálka. Pachatele zadrželi policisté.

"Rakovničtí záchranáři společně s Policií ČR vyjížděli v ponděli odpoledne do Rakovníka k napadené učitelce místního gymnázia, která utrpěla hlubokou bodnou ránu do zad. Žena byla při příjezdu záchranářů při vědomí. Jednalo se však o těžké zranění v oblasti hrudníku a z tohoto důvodu si také zasahující lékař z místa přivolal vrtulník pražské letecké záchranné služby. Té byla zraněná žena po ošetření a zahájení léčby předána k transportu do střešovické nemocnice v Praze," řekla Tereza Janečková, mluvčí středočeských záchranářů.

"Jednalo se o velice vážná bodná zranění. Mladík byl zadržen policisty. Vzhledem k věku pachatele však nebudeme sělovat žádné další bližší informace," uvedla Jana Žáčková, mluvčí rakovnické policie. Deníku se podařilo zjistit, že čtrnáctiletý mladík bodl profesorku do zad ve chvíli, kdy se otočila zády k tabuli, aby vysvětlila probíranou látku.

Autor: Miroslav Elsnic