Lucie v roce 2014 přeplavala Gibraltarskou úžinu. Je to úžina mezi Evropou a Afrikou, z jednoho břehu na druhý se běžně dostanete lodí, výjimečně tak, že průliv přeplavete. Tak jako to dokázala osmnáctiletá Češka Lucie Leišová. Druhá nejmladší Evropanka a první Češka, které se povedlo Gibraltarský průliv zdolat. Její plavba byla 25 km dlouhá a trvala celkem 6 hodin a 42 minut.

V létě roku 2015 uvedla svůj charitativní projekt Vltava 2015, při kterém za deset dní uplavala po Vltavě 180 kilometrů a ve spolupráci s Kontem Bariéry vybrala na vozíčkáře Radka téměř 150 tisíc Kč.

Několikrát vyhrála závod Českého poháru v dálkovém plavání a také se úspěšně věnuje zimnímu plavání. V březnu 2016 ze zimního mistrovství v plavání v Rusku se vrátila s bronzovou medailí. Výzvou pro ni byly i extrémní přírodní podmínky.

V prosinci 2014 Lucii středočeská MF Dnes zařadila mezi 13 nejúspěšnějších a nejzajímavějších lidí roku. Je ambasadorkou projektu Sport pomáhá, který si klade za cíl hlavně pomáhat znevýhodněným dětem a spolupracuje dlouhodobě také s Kontem Bariéry.

Lucie patří ke členům Mensy ČR. Absolvovala osmileté gymnázium v Příbrami a od roku 2015 je studentkou oboru Politologie a mezinárodní vztahy na Fakultě sociálních věd UK v Praze.

V rámci programu DofE se v návaznosti na svůj výkon na Gibraltaru v listopadu 2014 setkala s britským princem Edwardem, před kterým měla na benefiční večeři vlastní projev. V lednu 2015 také vystoupila v Show Jana Krause.

V polovině června se senioři Společenského klubu Zvonkohra a společnost senzační senioři Teplice, setkali s plavkyní.

„Senzačních seniorů z Teplic přijelo na plavecký stadion do Prahy Radlice celkem patnáct. Přijeli jsme si zaplavat s mladou ženou a vyjádřit jí svůj obdiv a podporu. Milá, přátelská upřímná Lucie nás všechny okouzlila. Děkujeme za krásné dvě hodiny, kdy jsme se spřátelili a našli společnou řeč, uvedla za Společenský klub Zvonkohra a spol. senzační senioři Teplice Helena Voctářová. (hvoc)