„Řidiči ne vždy koukají na značky a zmatkují při odbočování do ulic Horská a Osecká. Malých nehod tam bylo nespočet, naštěstí nikdy žádná smrtelná," řekl starosta Zbyněk Šimbera.

Cílem je zpřehlednit dopravní situaci a zajistit větší bezpečnost řidičů i chodců. Denně tímto dopravním uzlem projede na 17,5 tisíce vozidel. Kruháč bude splňovat veškeré požadavky na průjezd všech typů vozidel tedy i kamionů a autobusů. Postavit kruháč doporučil i dopravní inspektorát.

Čtěte také: Silnice z Bíliny do Teplic je od pondělí uzavřená. Jezdí se v protisměru

HOTOVO NA KONCI LÉTA

„Kruhový objezd bude přehlednější a průjezd skrze něj bude plynulejší," uvedl Šimbera. Stavební práce by měly začít na jaře. „Původně jsme si přáli, aby k realizaci došlo již v minulém roce. Nebylo naší chybou, že složitosti, především přeložek četných inženýrských sítí, protáhly termín dokončení projektové dokumentace a stavebního řízení až do poloviny roku 2016," řekl místostarosta Duchcova Stanislav Strohmeier.

Kruháč se bude budovat za provozu. V místě čekejte dopravní omezení.

Pokud půjde vše podle plánu, tak hotovo by mělo být na konci léta. „Naše finanční účast na stavbě byla již schválena. Momentálně se čeká na krok Ústeckého kraje," dodal starosta. 

Kruháč bude celkově stát 15,6 milionů korun. Město Duchcov má připraveno 3 miliony korun, zbytek platí kraj. „Nejezdím do Duchcova denně, ale křižovatku, kde má být kruháč, znám. Je to tam zmatečné, kruháč situaci zjednoduší," pronesl řidič Jaroslav z Teplic.

Mohlo by vás zajímat: Křižovatka na frekventované silnici v Lahošti dostane světla a přechody

Opravený most v Lahošti se už zase rozpadá